Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Σχέδιο διαχείρισης...


των κοινωνικών μετώπων από το Μαξίμου...

Να κλείσει κοινωνικά μέτωπα συνεχίζει να προσπαθεί η κυβέρνηση, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι...
μεγάλες κατηγορίες πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν ως τον Αύγουστο του 2018 για να δουν το Μνημόνιο να τελειώνει, αφού έχουν ήδη εξουθενωθεί από τις βαριές επιπτώσεις της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά και από ένα θετικό, κοινωνικού χαρακτήρα μέτρο -είτε αυτό αποτιμάται σε χρήμα, είτε πρόκειται για δημοσιονομικά ουδέτερες ρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα συναρμόδια υπουργεία, που επεξεργάζονται αυτό το πλέγμα κοινωνικών παρεμβάσεων, έχουν ως στόχο την στοχευμένη ανακούφιση πολιτών και νοικοκυριών, όπου αυτό είναι εφικτό εντός του ασφυκτικού μνημονιακού πλαισίου.

Κονδύλια και παροχές

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδόν καθημερινά «βρέχει» ρυθμίσεις που προκύπτουν δημοσιονομικά από όλα τα «περισσεύματα» του υπερπλεονάσματος, τα οποία αν δεν διατεθούν στην κοινωνία αυτές τις ημέρες, τότε στις 31 Δεκεμβρίου θα περάσουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Μετά το 400άρι που δίνεται ως εφάπαξ ενίσχυση σε 60.000 άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών, αλλά και το 650άρι που αφορά στους εργαζόμενους που έχασαν την δουλειά τους εξαιτίας των πλημμυρών στην Δυτική Αττική, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να ανεβάσει το ανώτατο όριο τζίρου από τις 10.000 στις 25.000 ευρώ για την εθελοντική απαλλαγή ελευθέρων επαγγελματιών από την απόδοση ΦΠΑ. Αυτό εκτιμάται πως θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για πολλούς επαγγελματίες, αφού τους γλιτώνει από διαδικαστικά και λογιστικά έξοδα, ενώ ταυτοχρόνως τους απαλλάσσει από γραφειοκρατία και χαμένες εργατοώρες.

Διευκολύνσεις

Πέραν αυτών, όμως, όλα τα υπουργεία επεξεργάζονται, με εντολή του πρωθυπουργού, ιδέες και προτάσεις που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν οικογένειες και νοικοκυριά χωρίς να αποτελούν παροχή σε χρήμα ή σε είδος. Ως η πλέον σημαντική αυτής της κατηγορίας καταγράφεται η υπό επεξεργασία πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, για φοιτητές-αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ρύθμιση με την οποία δύο αδέλφια που φοιτούν σε δύο διαφορετικές πόλεις θα μπορούν να επιλέγουν σε ποια από τις δύο πόλεις φοίτησης θέλουν να ενωθούν», ώστε οι οικογένειές τους να μην χρειάζεται να συντηρούν δύο σπίτια εκτός της πόλης διαμονής τους. Μάλιστα, ειδικά για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, αναμένεται να δίνεται η δυνατότητα να μετεγγράφονται και τα δύο παιδιά στον τόπο διαμονής, ώστε να συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια στο πατρικό σπίτι και να μην κινδυνεύουν νέα παιδιά, λόγω ανέχειας, να μην μπορέσουν να σπουδάσουν...



nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου