Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Συμφωνία, πλειστηριασμοί και επίθεση στη Ν.Δ. ...


Ο Δημ. Τζανακόπουλος
Με την τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος να «κλειδώνει» από το Σάββατο και...
να λαμβάνει την έγκριση του Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε για «αναμφισβήτητη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης» ενώ στο θέμα των πλειστηριασμών -δέχθηκε ισχυρό πρέσινγκ από τους εκπροσώπους του Τύπου- επανέλαβε ότι «με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000». Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τους και «εκδοτικούς κύκλους που την καθοδηγούν». 

Ξεκινώντας την ενημέρωση από τη συνεδρίαση του Eurogroup και την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και «θεσμών», ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε εισαγωγικά, «έτσι παιρνάμε στην τελική φάση για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης εντός Ιανουαρίου».

Τόνισε ότι για πρώτη φορά μετά από μια επταετία «δεν χρειάζεται η νομοθέτηση νέων δημοσιονομικών μέτρων» και «η ελληνική οικονομία σημειώνει αναπτυξιακούς ρυθμούς για τρία συνεχή τρίμηνα το 2017 κάτι που είχε να συμβεί από το 2006 ενώ έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί δύο επιτυχείς έξοδοι στις αγορές, από τον Ιούλιο του 2017».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επικαλούμενος την επικείμενη έξοδο από τα μνημόνια, τόνισε ότι «έχει προκαλέσει αναταραχή, ίσως και πανικό σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς και εκδοτικούς κύκλους που καθοδηγούν και την αξιωματική αντιπολίτευση και καθορίζουν πλέον την αντι-πολιτική τακτική της».

Ειδικότερα, τις τελευταίες ειδικά, μέρες με αφορμή τόσο το ζήτημα των πλειστηριασμών όσο και την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς «έχει εξαπολυθεί μια ακόμη γιγάντια επιχείρηση διαστρέβλωσης, ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το δυστύχημα», σύμφωνα πάντα με τον κ. Τζανακόπουλο, «είναι ότι και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τα ψευδή δημοσιεύματα και επιλέγει να πολιτεύεται χωρίς αρχές κάτι που βεβαίως είναι κατανοητό με δεδομένη την πλήρη κατάρρευση των κινδυνολογικών και καταστροφολογικών σεναρίων που διακινούσε επί δύο συνεχή χρόνια».

Ο υπουργός Επικρατείας προχώρησε σε διεξοδική ενημέρωση για το θέμα των πλειστηριασμών, δηλώνοντας ότι «με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000».

Και, συνεχίζοντας, «η δέσμευση της κυβέρνησης είναι σαφής και συγκεκριμένη: Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί. Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του», διαβεβαίωσε.

Τέλος, ανέφερε πως η συμφωνία με τους «θεσμούς» δεν προβλέπει «καμία αύξηση διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικών- καμία αύξηση του εργασιακού χρόνου τους».



nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου