Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Bγάζει ΝΥΧΙΑ ο Ερντογάν! «Τραμπ, δεν θα τολμήσεις »…


Την αντίθεση του με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, εξέφρασε ο Ρ.Τ. Ερντογάν.

Σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ισλαμοσυντηρητικού κυβερνώντος κόμματος AKP, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε Τραμπ, η Ιερουσαλήμ είναι κόκκινη γραμμή για τους μουσουλμάνους. Θα διεξάγουμε αυτή τη μάχη μέχρι το τέλος με αποφασιστικότητα. Και αυτό μπορεί να φθάσει έως τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεών μας με το Ισραήλ.
Ως ασκούντες την προεδρία του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) θα παρακολουθήσουμε το θέμα αυτό μέχρι τέλους. Αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα συγκαλέσουμε εντός 5 ή 10 ημερών μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΟΙΔ στην Κωνσταντινούπολη (…) Θα θέσουμε σε κίνηση όλο τον μουσουλμανικό κόσμο σε αυτή τη σύνοδο κορυφής». 
«Πάντοτε θα υπάρχουν κάποιοι που επικρίνουν, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι καλύτερα να έχουμε μια ενωμένη Ιερουσαλήμ παρά τη συμπάθεια του Ερντογάν», ήταν η απάντηση του Ισραηλινού υπουργού Παιδείας, Ναφταλί Μπένετ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου