Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Το HELLASFORCE Μεταδίδει «Φρεγάτα του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Φορτωμένη με Πυραύλους σε Ελληνικό Νησί…»


Το Ρωσικό πολεμικό πλοίο «Admiral Grigorovich» κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο, φορτωμένο με πυραύλους κρουζ, έτοιμο για δράση στον πόλεμο της Συρίας. Πριν όμως επανέλθει στη δράση, θα κάνει στάση στην Κέρκυρα.
Η ρωσική πολεμική υπερφρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ((«Νάυαρχος Γκριγκορόβιτς») θα δέσει στο λιμάνι της Κέρκυρας έδεσε, με αφορμή τη ρωσική εβδομάδα που διεξάγεται για 16η συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για το Ιόνιο.

Η ρωσική κυβέρνηση προωθεί έντονα τους πολιτιστικούς δεσμούς της με την Ελλάδα και τα υπόλοιπα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της κοινής της ιστορίας και της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης με πολλές χώρες στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του HELLASFORCE, το ταξίδι της φρεγάτας δεν είναι απλώς ένα τελετουργικό. Μόλις ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις, το πολεμικό πλοίο θα αλλάξει πορεία και θα κατευθυνθεί προς τα νότια, για να συμμετάσχει στην αποστολή της Ρωσίας στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, κατά των τρομοκρατών του ISIS.
Ο «ναύαρχος Γκιργκόροβιτς» θα αντικαταστήσει το πλοίο «ναύαρχος Έσσεν» που εγκαταλείπει τη Μεσόγειο, αφού πέρασε πάνω από δύο μήνες στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.
«Admiral Grigorovich»
Πρόκειται για ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα πολεμικά πλοία της Ρωσίας. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με τις νεότερες τεχνικές λύσεις και οι πολεμικές δυνατότητές του είναι πολύ πέρα από τις δυνατότητες της πρώτης κλάσης των πλοίων και των καταδρομικών που κατασκευάστηκαν στη Ρωσία, καθώς έχει μοναδικά επιθετικά όπλα.
Είναι εξοπλισμένη με αντιπλοϊκούς πυραύλους Kalibr-ΝΚ, ενώ διαθέτει και σύγχρονο σύστημα αεράμυνας. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Yantar στο Καλίνινγκραντ και εντάχθηκε προ μηνών στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Η ρωσική Φρεγάτα «Admiral Grigorovich» αποτελεί το «καμάρι» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ενώ οι Κερκυραίοι έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφτούν από κοντά κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο λιμάνι.



hellasforce.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου