Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ ΑΙΣΧΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΟΤΖΙΑ! Τους «τσούζει» ο Έλληνας ΥΠΕΞ



ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Νίκου Κοτζιά για την θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής, τον Ιούλιο του 1974 – Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεΐν Μουφτούογλου χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά και με προκλητικό τρόπο επιχειρεί να δικαιώσει την απαράδεκτη και παράνομη τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή.
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, «να μην επιτρέψει την κοινή προσπάθεια των Ελληνοκυπρίων και του Υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας όπως εκφράσθηκε στο μήνυμα του, να πλήξουν την ύπαρξη και την ελευθερία των Τουρκοκυπρίων».
Και σε κορύφωση αυτής της παραληρηματικής ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «το ψήφισμα της Κυπριακής Βουλής για την Ένωση, η στάση της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων σχετικά με τις Εγγυήσεις και την Ασφάλεια στις τελευταίες διαπραγματεύσεις και αυτή η τελευταία δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ, είναι σημαντικές για την αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων εκείνων με τους οποίους συνομιλούμε σχετικά με την Κύπρο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Οι παρατηρήσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη δήλωσή του σήμερα σχετικά με την 43η επέτειο της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης στις 20 Ιουλίου είναι απαράδεκτες.
Όπως σημείωσε και πάλι ο πρωθυπουργός Yıldırım σήμερα στη Λευκωσία στις εορταστικές εκδηλώσεις Ελευθερίας και Ειρήνης, η Ειρηνευτική Επιχείρηση διεξήχθη στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της Τουρκίας που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.
Μέσω της Επιχείρησης, η Τουρκία έθεσε τέλος στα δεινά του νησιού και εξασφάλισε ότι δεν θα επαναληφθούν.
Ως εγγυητής, η Τουρκία έδειξε στον κόσμο εκείνη την ημέρα, μέσω Ειρηνευτικής Επιχείρησης, ότι δεν θα επέτρεπε την Ένωση και ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν μόνοι.
Η Τουρκία παραμένει αποφασισμένη να μην επιτρέψει τον κοινό αγώνα της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, όπως εκφράστηκε από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, να στραφεί κατά της ύπαρξης και της ανεξαρτησίας των Τουρκοκυπρίων.
Η απόφαση για την Ένωση του Ελληνοκυπριακού κοινοβουλίου, η στάση που εμφανίστηκε στις διαπραγματεύσεις διευθέτησης από την Ελλάδα μαζί με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση για το θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, καθώς και αυτή η πιο πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, εφιστούν την προσοχή στις αληθινές τους προθέσεις για το Κυπριακό».
Η ελληνική απάντηση
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με σημερινή δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής:
«Για ακόμη μία φορά, επίσημος Εκπρόσωπος της Τουρκίας, της χώρας που εισέβαλε και κατέχει παράνομα μέρος της Κύπρου, διαστρεβλώνει κατάφωρα γεγονότα και δηλώσεις.
Η αλήθεια είναι ότι θα μας εξέπληττε το αντίθετο.
Ας σεβαστεί τουλάχιστον η Τουρκία, τη σημερινή θλιβερή ημέρα όπου συμπληρώθηκαν 43 χρόνια από την επέλαση του Αττίλα, το δράμα των χιλιάδων Ελληνοκύπριων προσφύγων, αγνοουμένων και θυμάτων της πολιτικής της αλλά και των Τουρκοκυπρίων που οδηγήθηκαν στη νύκτα της στρατοκρατίας».


hellasforce.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου