Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ALERT! ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ-ΝΕΚΡΟΙ & ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ-ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


Τραγωδία στην Κω μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο νησί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα δύο θύματα είναι υπήκοοι Σουηδίας και Τουρκίας, ο πρώτος 27 ετών και 39 ο δεύτερος. Ακόμη έξι άνθρωποι -τουρίστες -επίσης- τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας ακρωτηριάστηκε και στα δύο του πόδια. Οι τρεις πιο σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρονται με αεροπλάνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και άλλοι στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες συνολικά 90 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, στα 75 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Βρήκαν τον θάνατο ενώ διασκέδαζαν
Σε μπαρ στην Παλιά Πόλη του νησιού βρίσκονταν την ώρα του φονικού σεισμού οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους αλλά και οι άλλοι πέντε οι οποίοι τραυματίστηκαν.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το μπαρ κατέπεσε με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τους τουρίστες.
Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα
Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Δημήτρης Γιάνναρης, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω σημείωσε ότι «ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή».
Ο Αντιπύραρχος είπε πως ήταν και άλλα άτομα μέσα στο μπαρ, όπου έχασαν τη ζωή τους οι δύο τουρίστες. «Κλιμάκια της ΕΜΑΚ, με ειδικά εκπαιδευόμενους σκύλους, έκαναν έρευνα και δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι. Θα μπούμε και μέσα στο μπαρ που είναι σε ετοιμόρροπη κατάσταση», επεσήμανε.
«Ζημιές υπάρχουν μόνο στα εσωτερικά των καταλυμάτων από σοφάδες και καθρέφτες. Δεν έχουμε ενημέρωση για ακατάλληλα ξενοδοχεία», τόνισε ο ίδιος.
Γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ακτοπλοΐας στην Κω
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ανέφερε πως ένα μεγάλος μέρος του λιμανιού στην Κω έχει υποστεί καθίζηση, λόγω του ισχυρού σεισμού.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της ακτοπλοΐας στο νησί, με εναλλακτικά σημεία ελλιμενισμού.
Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στέγασης για τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες καθώς κατοικίες και καταλύματα της περιοχής δεν έχουν υποστεί ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου