Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Καλά δεν βλέπετε; Ο Ερντογάν φτιάχνει λιμάνι δίπλα στην Αλεξανδρούπολη για να μεταφέρει το πετρέλαιο της Λαδοξέρας στην ΠΟΛΗ;


Άραγε θα ξυπνήσουμε τώρα που έρχονται να μεταγγίσουν ( κλέψουν) το ενεργειακό αίμα της πατρίδας μας;
Οι εξελίξεις τρέχουν παντού αλλά σύντομα θα πάρει φωτιά και το ΑΙΓΑΙΟ.
Η Λαδοξέρα για εμάς και η Ζουράφα για τους τούρκους ήταν πάντα στο μάτι των κουρσάρων.
Στις 20 Ιανουαρίου του 2016 αρθρογραφούμε
«Γιατί δήλωσε ο ανεκδιήγητος τούρκος…;
Η Ζουράφα( Λαδοξέρα στα Ελληνικά) βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

¨Η YENI CAG δημοσιεύει άρθρο του Ahmet Takan με τίτλο «Η Ελλάδα έβαλε στο μάτι ένα ακόμα νησί μας».
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Επιτελικός Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Umit Yalım έδειξε με έγγραφα στην κοινή γνώμη τις πικρές αλήθειες που κάποιοι επιθυμούν να παραβλέπουν.
Ο Γιαλίμ είπε ότι η Ελλάδα κατέλαβε την τουρκική νήσο Ζουράφα .
Το νησί Ζουράφα, ανήκει στην τουρκική Δημοκρατία. Πρόκειται για νησί στο μέγεθος της Χάλκης, που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Γεωγραφικά, η Ζουράφα βρίσκεται 5.5 μίλια δυτικά ανατολικά της Σαμοθράκης, μεταξύ του δήμου Εnez της Αδριανούπολης και της Ίμβρου.»onalert.gr/stories/i-tourkia-thelei-krisi-i-zurafa-einai-diki-mas/47493\ 20 Ιανουαρίου 2016
ΒΛΕΠΕΤΕ τον συσχετισμό που κάνουν οι τούρκοι της θέσης της Λαδοξέρας με την περιοχή του δήμου Εnez της Αδριανούπολης δηλ. την Ελληνική πόλη του Αίνου.
Σήμερα οι κουρσάροι καρφώνονται από μόνοι τους.
«Την πόλη Αίνος, ακριβώς στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, μια παλιά βυζαντινή μητρόπολη με πολλές βυζαντινές μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, επέλεξαν οι Τούρκοι για να στήσουν ένα καινούργιο μεγάλο λιμάνι πολλών προδιαγραφών με αραβικά κεφάλαια.
Η περιοχή αυτή του κόλπου του Σάρου, θεωρείται μια άκρως ευαίσθητη περιοχή, αφού οι Τούρκοι συχνά παρενοχλούν τα ελληνικά αλιευτικά πλοία, με αποκορύφωμα τις προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στην ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα, καλύτερα Λαδοξέρα, όνομα που παραπέμπει σε πετρελαϊκά κοιτάσματα στην περιοχή.
Όπως έγινε γνωστό, στις 10 Μαΐου επισκέφτηκε την Αδριανούπολη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu, με τον πρόεδρο του Αραβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Banadar Bin Fahad Al Fuhaid. Εκεί συναντήθηκαν με τον νομάρχη Αδριανούπολης, (όπου υπάγεται ο Αίνος), Günay Özdemir, τον δήμαρχο, Recep Gürkan, και τον πρόεδρο του τοπικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Recep Zıpkınkurt, όπου συζήτησαν το σχέδιο για την δημιουργία μεγάλου λιμένος στην περιοχή του Αίνου.
Το λιμάνι αυτό, όπως υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, θα δημιουργήσει αφ’ ενός τουριστική κίνηση σε μια απομονωμένη μέχρι σήμερα περιοχή και αφ’ ετέρου θα ωφελήσει τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας. Μάλιστα, όπως τόνισε, θα ανταγωνίζεται την γειτονική ελληνική Αλεξανδρούπολη, (Dedeağaç για τους Τούρκους).»ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ- Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος nikoswxeiladakis.gr pentapostagma.gr/
Που βρίσκεις λοιπόν καλής ποιότητας πετρέλαιο κοντά στην Κωνσταντινούπολη;
Μα φυσικά στην Ζουράφα και στον διπλανό Μπάμπουρα που ανήκουν στο ίδιο ενεργειακό υποθαλάσσιο αντίκλινο του Βόρειου Αιγαίου.
¨Το 1978, δηλαδή πριν μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε μια περιοχή για την οποία γινόταν πολύς λόγος. Πρόκειται για την περιοχή στην οποία η Χούντα είχε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολύ πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα αλλά η προηγούμενη μελέτη είχε χαθεί. Η μελέτη ανέφερε ότι 10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο ΜΠΑΜΠΟΥΡΑΣ της Θάσου,
υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, ΑΜΕΣΑ αξιοποιήσιμο, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια και με κόστος εξόρυξης ίσο με αυτό των πηγαδιών που υπάρχουν στη Σ. Αραβία!
Το κόστος εξόρυξης στη Σ. Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη καταδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ το κόστος ήταν μόλις 4,8 δολάρια /βαρέλι γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μια οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος.
Αντίθετα, οι εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πάντοτε ακριβότερες όπως αυτές για παράδειγμα του πετρελαίου Μπρέντ.
Στον ΜΠΑΜΠΟΥΡΑ, το κοίτασμα ήταν «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική . Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μια παραγωγή που μπορούσε να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως.¨ istorikathemata.com/19 Ιανουαρίου 2011
¨Το σημαντικότερο από τα κοιτάσματα του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκεται στην αμφισβητούμενη ζώνη των 10,5 μιλίων. Δηλαδή η εκμετάλλευση του απαιτεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.¨
Η βραχονησίδα της Λαδοξέρας συνιστά το υπαρκτό και με ανθρώπινη δραστηριότητα (λόγω λειτουργίας του φάρου ναυσιπλοΐας, γεωγραφικό σημείο που ορίζει τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας.
Και το γεγονός αυτό επιτρέπει στην Ελλάδα, τον σχεδιασμό της δικής της ΑΟΖ, χωρίς καμία διακοπή, από Αλεξανδρούπολη, μέχρι Καστελόριζο.
Η Λαδοξέρα με πράξεις και ενέργειες παράνομες αμφισβητείται ευθέως από τους τούρκους πειρατές.
Η κρίση του προσφυγικού στο ΑΙΓΑΙΟ ,το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου , οι διάδρομοι ναυσιπλοίας στο Βόρειο Αιγαίο και η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των Τούρκων συνθέτουν το εκρηκτικό μίγμα των ημερών μας.
Ουσιαστικά μπήκαμε σε ¨εμπλοκή¨ με τους Τούρκους την στιγμή που την καθημερινότητα του Έλληνα κάποιοι την έκανα εφιάλτη.
«Προσέξτε το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ εκεί θα κτυπήσουν» φωνάζουμε και αρθρογραφούμε από καιρό
Που πάτε βρε κουρσάροι ξυπόλητοι στα αγκάθια;
Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ αποφάσισε σε ποίον ανήκουν τα ενεργειακά αυτά δώρα.
Προχθές μόλις αρθρογραφήσαμε:
Αρχίζει η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ¨Πολλοί ΠΡΙΝΟΙ θα ζεστάνουν την Ελληνική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ¨
Με Πίστη και Ελπίδα



hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου