Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ «11» …. !!! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ…


%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83
ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…
ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΟΚΕΡ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
Μαρτυρία καπετάνιου από το 342 μ.Χ. για εκροή υδρογονανθράκων
Μια γεώτρηση σε μεγάλο θαλάσσιο βάθος, αυτή που ετοιμάζει για την ερχόμενη άνοιξη η Γαλλική ΤΟΤΑΛ στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο, αφού ενδεχομένως να μας δώσει ένα κοίτασμα, που ακόμα και αν είναι στα μεγέθη του «Αφροδίτη», θα έχει πολλαπλή σημασία.
Κυρίως, θα συμπληρώσει ακριβώς τα αποθέματα του «Αφροδίτη» δίνοντας άλλες κατευθύνσεις και διαστάσεις στην εμπορικότητα των κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ ακόμα και αν δεν ανακαλυφθεί αμέσως μετά άλλο κοίτασμα.
Επίσης, θα ενισχύσει αισθητά τις γεωλογικές γνώσεις για τη διαμόρφωση της γεωλογίας στα βάθη μέχρι και πέραν των 10.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του βυθού, στη ζώνη γύρω από το υποθαλάσσιο όρος του Ερατοσθένη.
Όμως, όσο και αν ακούγεται αλλόκοτο, η πρώτη γεώτρηση της ΤΟΤΑL, στο ήδη καθορισμένο τεμάχιο «11», μπορεί να δικαιώσει τον κύριο μάρτυρα μιας μαρτυρίας που δόθηκε πριν 17 αιώνες. Τη μαρτυρία του αυγουστάλιου, πρώτου καπετάνιου και αρχηγού της βυζαντινής ναυτικής δύναμης κρούσης Ονησίφορου –του αγίου Ονησίφορου– που δόθηκε περί το 342 μ.Χ. στις τότε Βυζαντινές Αρχές της Πάφου.
Η μαρτυρία του, ήταν ότι χάθηκαν αύτανδρα όλα τα πλοία του στόλου, εξαιτίας εκροής υδρογονανθράκων, λόγω μεγάλων σεισμών, σε όγκους που έκαναν τη θάλασσα να φαίνεται ότι βράζει και που κατέστρεψαν τη μόνωση των πλοίων.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου