Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ...


«Oι επιθέσεις του ISIS έχουν διττό στόχο. Να προξενήσουν όσο γίνεται περισσότερα θύματα αφενός και να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερη δημοσιότητα αφετέρου»,τόνισε ο Ρόμπ Γουεϊράιτ επικεφαλής της Europol και αποκάλυψε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ευρώπη κατά τις μέρες των εορτών ενώ συμπήρωσε πως  «η τρομοκρατική απειλή δεν περιορίζεται μόνο στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως και την Ιταλία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επιθέσεων και στην Ισπανία και την Πορτογαλία». 
Για την Ελλάδα ανέφερε,πως η Europol έχει στείλει στα κέντρα φιλοξενίας περίπου  200 ειδικούς.
Ο Γιόραμ Σβάιτσερ, επικεφαλής του προγράμματος για την Τρομοκρατία και τις Συγκρούσεις Χαμηλής Έντασης του Ισραήλ, υπογράμμισε πως ο φόβος της τρομοκρατίας αφορά όλους ακόμα και την Ευρώπη και μελλοντικά δήλωσε πως η κατάσταση θα χαρακτηρίζεται «ανταγωνισμό μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης και των σχεδιασμών των σαλαφιστών τζιχαντιστών, μέσω του Ισλαμικού Κράτους και των εταίρων του». 
Πιο συγκεκριμένα όμως είπε πως εφόσον οι Ευρωπαίοι ενεπλάκησαν στην τρομοκρατία πηγαίνοντας  στη Συρία, οι πράξεις αυτές μοιραία θα γύριζαν πίσω στην Ευρώπη.
 «Δεν πρέπει να υποτιμούμε την Αλ Κάιντα, παρότι τώρα κυριαρχεί στο προσκήνιο το Ισλαμικό Κράτος», και τόνισε ότι εκτός από το είναι παρούσα μέσω εταίρων της στο Αφγανιστάν, στη Σαουδική Αραβία, στην Υεμένη, στο Μάγρεμπ και στην Ινδία.
 «Η Αλ Κάιντα δεν θέλει να ελέγξει όλες αυτές τις οργανώσεις. Χρησιμεύει ως πρότυπο από την εποχή του Μπιν Λάντεν», διευκρίνισε. Επεσήμανε ωστόσο τη διαφορά μεταξύ της θεώρησης του Μπιν Λάντεν που είχε τη Δύση ως πρώτο στόχο, και του διαδόχου του Ζαουάχρι, ο οποίος, «μόλις το επέτρεψε η συγκυρία, στράφηκε στη Συρία, γιατί αντελήφθη ότι θα μπορούσε να αναζωογονήσει το τζιχαντιστικό πνεύμα στο χαοτικό περιβάλλον της Μ. Ανατολής. Αυτό δεν αποκλείει ότι μπορεί να δράσει και στη Δύση»,τόνισε.
 Ενώ για την οργάνωση Χεζμπολάχ, συμπλήρωσε λέγοντας«Έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και έχουν γίνει στρατιωτική δύναμη. Έχουν συνεργασία και με τους Ρώσους, αλλά πιστεύω ότι ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα, θα ήθελε να αποχωρήσουν από τη Συρία την κατάλληλη στιγμή και να εξαργυρώσουν τα κέρδη τους, ενισχύοντας τη θέση τους στη λιβανική ηγεσία. Το κόστος των θυμάτων στη Συρία είναι υψηλό για τους Χεζμπολάχ και δέχονται κριτική γι αυτό, όχι μόνον από τα άλλα κόμματα του Λιβάνου, αλλά και από τους Σιίτες – και από ένα σημείο και πέρα η παραμονή τους εκεί θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ».





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου