Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ… ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ! Είστε πολύ «λίγοι» μπροστά στον Πούτιν!!!


vladimir-putin-navy-channel-723008
Κορυφαίος Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, μίλησε με περίσσια περιφρόνηση για το «μικρό» ναυτικό στόλο της Βρετανίας, τη στιμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να περάσει το πλωτό οπλοστάσιο κάτω από τη Μάγχη.
Ο Πούτιν κινητοποιεί το, ομολογουμένως, εντυπωσιακό ναυτικό του κοντά στη Συρία σε μια προσπάθεια να «πάρει τον έλεγχο» της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, περνώντας ωστόσο από τα βρετανικά ύδατα, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες το Βασιλικό Ναυτικό να λαμβάνει εντολές αναχαίτισης των πλοίων και να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή.
Ο στόλος θα διασχίσει όλη τη Βόρεια Θάλασσα και τη Μάγχη μέσα στις επόμενες ημέρες και θα καταδιώκεται σε όλη τη διαδρομή από διάφορα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένου και του «πανίσχυρου» HMS Richmond.
Ο Αλεξάντερ Χρολένκο,ειδικός σε θέματα στρατηγικής και πολέμου τόνισε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA: «Ενώ το μπλοκ του Βόρειου Ατλαντικού βρίσκεται σε στασιμότητα στην άμμο της Μέσης Ανατολής, το Ρωσικό Ναυτικό καταλαμβάνει τον έλεγχο πάνω από τον Ατλαντικό, για να μην αναφέρουμε τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα».
Την ίδια ώρα, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη συνεχίζουν να εκτελούν εικονικούς βομβαρδισμούς κοντά στα νησιά Orkney, καθώς απογειώνονται από τεράστια αεροπλανοφόρα. Το… τρομακτικό στολίδι Βορείου Στόλου του Πούτιν, που έχει τεθεί επικεφαλής της αποστολής, είναι το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ και ακολουθείται από το καταδρομικό Peter the Great (Μεγάλος Πέτρος). Ο Χρολένκο σχολιάζει σχετικά: «Ό,τι έχει απομείνει στο Βασιλικό Ναυτικό, δεν συγκρίνεται με τίποτα με αυτά τα πλοία. Είναι πολύ «λίγα» σε σύγκριση με το ρωσικό στόλο».
vladimir-putin-navy-channel-690064
Μιλώντας για την προσέγγιση των πλοίων, ναυτική πηγή του ΝΑΤΟ τόνισε: «Δεν μας εκπλήσσουν, εργαζόμαστε καθημερινά για το τι πρέπει να κάνουμε και η προσοχή μας είναι στραμμένη πάνω τους. Το πιο πιθανό είναι ότι θα περάσουν από τη Βόρεια Θάλασσα, κάτω από τα Στενά Ντόβερ και μέσω της Μάγχης. Θα μπορούσαν ακόμα και να σταματήσει στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Ανατολής.»




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου