Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ρώσος ΥΠΕΞ: «Οι σάπιες γεωπολιτικές πρακτικές της Δύσης έκαναν έτσι τη Μέση Ανατολή»


lavrof_sergey
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας απέδωσε στις «σάπιες πρακτικές γεωπολιτικής μηχανορραφίας των δυτικών συναδέλφων», την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε σήμερα (20/10) στο Συνέδριο: «Μέση Ανατολή: Τάσεις και Προοπτικές», στη Μόσχα.
«Πολλές ασταθείς περιοχές διαμορφώθηκαν στη Συρία, την Υεμένη, το Ιράκ και τη Λιβύη. Η κατάσταση αυτή είναι το αποτέλεσμα των σάπιων πρακτικών γεωπολιτικής των δυτικών συναδέλφων, της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κυρίαρχων κρατών, των προσπαθειών αλλαγής των αντιπαθητικών σε αυτούς καθεστώτων και του εκδημοκρατισμού σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα, επιβάλλοντας στις χώρες της περιοχής αξίες και συνταγές για ανάπτυξη, τα οποία είναι ξένα προς αυτές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Και συνέχισε: «Τους προειδοποιήσαμε ότι το λεγόμενο ελεγχόμενο χάος στην περιοχή, ιστορικά επιβαρυμένη από στρατιωτικές συγκρούσεις, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ αρνητικές συνέπειες. Οι δυτικοί εταίροι μας δεν κρύβουν το γεγονός ότι δεν τους αρέσει η θέση μας. Είπαν ότι εμείς, η Ρωσία, είμαστε στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Και ως εκ τούτου, μεταφορικά μιλώντας, όχι ένα τζίνι, αλλά αρκετά τζίνι απελευθερώθηκαν από το μπουκάλι, το πιο επικίνδυνο των οποίων είναι η τρομοκρατική απειλή από το ISIS, την al-Nusra και των συνδεδεμένων με αυτές ομάδες».
Για να καταλήξει: «Υπό αυτές τις συνθήκες, η κύρια αποστολή είναι η συνένωση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού και η δημιουργία ενός παγκόσμιου αντιτρομοκρατικού μετώπου, όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το περασμένο έτος. Φυσικά αυτό προϋποθέτει την υιοθέτηση μέτρων για την καταπολέμηση της διάδοσης των τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών ιδεολογιών».



hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου