Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Αποκάλυψη… «ΟΙ ΑΛΛΟΙ»! Τα παρεπόμενα μίας συμφωνίας που δεν «ακούστηκε»!


1046452777
Η Σύνοδος Κορυφής των BRICS βρέθηκε στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες, χωρίς ωστόσο την προβολή που της άρμοζε, καθώς δεν συνάδει με την δυτική επικαιρότητα.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι ικανοποιημένη από την τελική δήλωση των BRICS, καθώς αντικατοπτρίζει πολλά πολιτικά ζητήματα που είναι σημαντικά για τη Ρωσία. Η δήλωση της Γκόα στην Ινδία, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος, εξέφρασε τη σαφή υποστήριξη για την πρωτοβουλία της Ρωσίας να επεξεργαστεί μια σύμβαση για την απαγόρευση της χημικής και βιολογικής τρομοκρατίας. Εκτός από αυτό, κατέκρινε το απαράδεκτο των μονομερών κυρώσεων, προς τη Ρωσία. Και μην ξεχνάμε ότι αναφερόμενοι στα κράτη της BRICS, μιλάμε για το μισό παγκόσμιο πληθυσμό!
Μιλώντας στο Sputnik η Alissa Wang, πρόεδρος των μελετών των συνόδων κορυφής των BRICS είπε, από την πλευρά της, ότι η σύνοδος κρίθηκε επιτυχής, τόσο στη διεύρυνση της ατζέντας όσο και της και προβολής της. «Έτσι, συνολικά θα έλεγα ότι η σύνοδος κορυφής BRICS έκανε μια σημαντική συμβολή στην επίλυση κρίσιμων παγκόσμιων προκλήσεων από την πλευρά των αναδυόμενων οικονομιών. Η σύνοδος κορυφής επίσης πραγματικά εδραίωσε τη θέση BRICS ως το παγκόσμιο όργανο διακυβέρνησης στη διεθνή σκηνή», τόνισε αρχικά.
Και συμπλήρωσε: «Με πολλές συνεχιζόμενες εντάσεις και την αστάθεια στην παγκόσμια σκηνή, υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, και οι BRICS έχουν ένα τέτοιο κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή», για να προσθέσει επίσης ότι δεν σκοπεύουν να αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες συγκεντρώσεις κορυφής όπως αυτή των G20, αλλά επιδιώκουν τη συνεργασία με όλα τα κράτη του κόσμου εφόσον είναι εφικτό.
Η κοινή δήλωση των BRICS υπεγράφη από τα κράτη-μέλη της ομάδας την Κυριακή. Το έγγραφο παρέχει μια πολυμερή θεώρηση των τεκταινόμενων στον κόσμο, όπου οι περιφερειακές και τοπικές εμπορικές συμφωνίες είναι μόνο ένα συμπλήρωμα στο ευρύτερο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Περιγράφει επίσης τη στάση της ομάδας για το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, η οποία προβλέπει μια κοινή ομάδα εργασίας για την καταπολέμηση της και καλεί όλα τα έθνη να επιδιώξουν την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης σύμβασης σχετικά με το θέμα.
Όσο για τη συριακή κρίση, η δήλωση κάνει λόγο για μια περιεκτική συριακή ηγεσία με βάση τη νόμιμη πολιτική διαδικασία καθώς και για μεταρρυθμίσεις στον ΟΗΕ και το Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι BRICS είναι η ένωση των πέντε αναπτυσσόμενων παγκόσμιων οικονομιών και συγκεκριμένα της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής. Φέτος πραγματοποιήθηκε η όγδοη ετήσια εκδήλωση της ομάδας των πέντε ισχυρών κρατών.




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου