Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ! ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ…


britship
Επί ποδός βρίσκεται το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό μετά από μία στρατηγική απόφαση που πήρε η Μόσχα. Η απόφαση που κινητοποίησε το Λονδίνο ήταν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να πλεύσει σε απόσταση αναπνοής από τις βρετανικές ακτές καθ” οδόν προς τη Συρία. Μάλιστα μεταξύ των πλοίων που θα πλεύσουν είναι η ναυαρχίδα του Ρωσικού Ναυτικού Ναύαρχος Κουζνέτσοφ το οποίο θα συνοδεύεται από άλλα επτά πλοία. Ο ρωσικός στόλος αναμένεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές βολές νοτίως της Σκωτίας πριν κατεβεί νοτιότερα.
Η είδηση έρχεται σε μια στιγμή που η ένταση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας κλιμακώνεται και το Κρεμλίνο θέλει να κάνει μία επίδειξη ισχύος στην πόρτα της Βρετανίας. Δύο βρετανικά πλοία, πιθανότατα το HMS Duncan και το HMS Richmond θα αναλάβουν να συνοδεύσουν τα ρωσικά πλοία. Τα πλοία αναμένεται να φτάσουν στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα καθώς αναμένεται να αποπλεύσουν από το λιμάνι του Σεβερομόρσκ από ώρα σε ώρα.
kuznetsov
Την πορεία των πλοίων του ρωσικού στόλου αναμένεται να παρακολουθήσουν και άλλες χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ στην Σκανδιναβία αλλά και στη Μεσόγειο. Μετά την άφιξη ανοικτά της Συρίας το Κουζνέτσοφ αναμένεται να μείνει εκεί για μισό χρόνο περίπου.
Η Ρωσία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα μαχαίρια τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Βρετανία μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον με τη Μόσχα να τον κατηγορεί για ρωσοφοβική υστερία. Πάντως αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο. Αίσθηση πριν από μερικές ημέρες προκάλεσε η πληροφορία ότι ζητήθηκε η επιστροφή όλων των συγγενών Ρώσων αξιωματούχων που ζουν στο εξωτερικό, πληροφορία την οποία το Κρεμλίνο διαψεύδει.
Παράλληλα ο Πούτιν προχώρησε στην μεταφορά πυραύλων ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στα σύνορα με την Πολωνία ενώ ακύρωσε ταξίδι στη Γαλλία εξαιτίας της Συρίας.




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου