Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Δύο ρωσικές Ταξιαρχίες ενεπλάκησαν σε μάχες στη Συρία -Νεκρός Ρώσος στρατιώτης – Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ – Βίντεο

dio-rosikes-taksiarxies-eneplakisan-se-maxes-sti-siria

Δύο ρωσικές Ταξιαρχίες ενεπλάκησαν σε μάχες στη Συρία -Νεκρός Ρώσος στρατιώτης – Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ – Βίντεο
Έσπασε χτες το βράδυ η νέα απόπειρα εκεχειρία στο Χαλέπι με συριακές πηγές να μεταδίδουν πως η Ρωσία έριξε στις μάχες δύο Ταξιαρχίες! Γύρω από τα Χαλέπι ακολούθησαν σφοδροί βομβαρδισμοί ειδικά χτες το βράδυ μετά την αναγγελία θανάτου ενός ακόμη Ρώσου στρατιώτη.
Ένας Ρώσος στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά στη Συρία και πέθανε στη Μόσχα μετά την μεταφορά του σε νοσοκομείο όπως ανακοινώθηκε από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Ο Mikhail Shirokopoyas είχε τραυματιστεί σοβαρά στις σφοδρές μάχες στο Χαλέπι. Ακολούθησαν πολλά χειρουργεία όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά μάταια.
Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη 13 ετών.
Πέθανε στη Μόσχα στις 7 Ιουνίου και του απονεμήθηκε το μετάλλιο της τιμής.
Η ταφή του έγινε στην περιοχή Amur.
To Kρεμλίνο επιβεβαίωσε το θάνατο του χτες το βράδυ.
Επίσημα είναι η δέκατη απώλεια για την Ρωσία στο πεδίο των μαχών στη Συρία.
Η κατάσταση στο Χαλέπι και στη Β.Συρία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Χτες το βράδυ ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τζιχαντιστές υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ
«Η επιθετική αυτή στάση της Μόσχας έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για τις ρωσικές προθέσεις. Θα ζητήσουμε εξήγηση από τη Ρωσία γι αυτή τη δράση της και διαβεβαίωση ότι δεν θα συμβεί ξανά» τόνισε αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον.
«Σήμερα ρωσικά μαχητικά διεξήγαγαν μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές κοντά στην al-Tanf εναντίον δυνάμεων που μάχονταν το ISIL και οι οποίοι λάμβαναν αμερικανική υποστήριξη» είπε ο ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.
«Τα ρωσικά μαχητικά δεν ήταν ενεργά σε αυτή τη περιοχή στη Β.Συρία για πολύ καιρό και δεν υπήρχαν συριακές ή ρωσικές δυνάμεις στο έδαφος» πρόσθεσε.








katoxika nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου