Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΤΩΡΑ! Χαλάνε οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας! Απρόσμενη απόφαση...


Στον αέρα τινάζεται η «Πανορθόδοξη» Σύνοδος της Κρήτης. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες ρωσικών ειδησεογραφικών μέσων, ο Επίσκοπος Σέργιος αποχώρησε από το νησί, ύστερα από εντολή που έλαβε από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών.  Ο Επίσκοπος βρισκόταν ήδη στην Κρήτη  με σκοπό την προετοιμασία των τεχνικών και διοικητικών ζητημάτων της Συνοδείας του Πατριαρχείου Μόσχας.
Σε ερώτηση Ρώσων δημοσιογράφων, ο Επίσκοπος Σέργιος δήλωσε ότι αποχωρεί διότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δεν θα συμμετάσχει καθόλου στην «Πανορθόδοξη» Σύνοδο της Κρήτης, όπως μεταφέρει ρωσική πηγή.
Η αποχώρηση αυτή και η μη συμμετοχή του Πατριαρχείου Μόσχας, αν όντως πραγματοποιηθεί, είναι ένα βαρύ πλήγμα στη σύνοδο, το οποίο υποδεικνύει τις μεγάλες αντιθέσεις μεταξύ των Πατριαρχείων της Ορθοδοξίας. Είναι σαφές, πως και στα εκκλησιαστικά, παίζουν ρόλο οι σχέσεις ισχύος των αντιστοίχων κρατών. Ελπίζουμε να επικρατήσει το πνεύμα αγάπης που διδάσκει ο Χριστός και να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε οι Ορθόδοξοι ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών μας.






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου