Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ύπουλα Παιχνίδια στο Στρασβούργο!! Βγάζουν… Λάδι την Τουρκία!!!


ΣΤΡΑΡΣΒΟΥΡΓΟΡίχνουν στην πυρά την Κύπρο και… σώζουν την Τουρκία.. Φυσικά, καμιά αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση, που προκλητικά χαϊδεύει συνεχώς τα αυτιά των Τούρκων, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει πόλεμο εναντίον Ελλάδας και Κύπρου το τελευταίο διάστημα…
Η Βρετανία με πρόσχημα την εν εξελίξει διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό ενήργησε παρασκηνιακά στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, και κατάφερε να μπει στο ψυγείο η 4η Διακρατική, σ’ ό,τι αφορά τα περιουσιακά δικαιώματα των προσφύγων και των εγκλωβισμένων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», η θέση του Λονδίνου, την οποία ακολούθησαν κι άλλες χώρες, ήταν πως δεν θα πρέπει να ληφθεί απόφαση η οποία θα επηρεάζει αρνητικά το καλό κλίμα στις συνομιλίες.
Να μην υιοθετηθούν, δηλαδή, τιμωρητικά μέτρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη μη εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ από την Άγκυρα. Σημειώνεται πως πριν τη σύνοδο, υπήρξε προσυνεννόηση, σε παρασκηνιακή σύναξη, για τη διαχείριση των κυπριακών υποθέσεων, δηλαδή της 4ης Διακρατικής και της Ξενίδη-Αρέστη. Τη βρετανική προσέγγιση υιοθέτησαν, μεταξύ άλλων, βαλτικές χώρες, σκανδιναβικές, καθώς και οι εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας.
Υπενθυμίζεται συναφώς ότι στην επιστολή της προς την Επιτροπή Υπουργών την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία ξεκινούσε υποστηρίζοντας πως «το μνημόνιο που έστειλε η ελληνοκυπριακή πλευρά στις 30 Μαΐου συμπεριλαμβάνει πολιτικά υποκινούμενες προτάσεις οι οποίες εάν υιοθετηθούν, θα υπάρχει το ρίσκο να διακινδυνεύσουν οι διαπραγματεύσεις για διευθέτηση του Κυπριακού…».
Με βάση αυτά τα δεδομένα το Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε όπως επανεξετάσουν το θέμα των ακινήτων περιουσιών των εκτοπισθέντων Ελληνοκυπρίων στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2017.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου