Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Παρέμβαση Κύπριου ευρωβουλευτή: «Πότε, ως ΕΕ, θα εγκαταλείψουμε τον Ερντογάν;»


Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
«Πότε θα αποφασίσουμε να εγκαταλείψουμε τον Ερντογάν, να περάσουμε στις πράξεις και να προστατεύσουμε τις αρχές και αξίες της ίδιας της ΕΕ; Αυτό είναι το ερώτημα», τόνισε σε παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ-Σ&Δ) στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Η συζήτηση έγινε στην παρουσία του κ. Γιούνκερ, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του κ. Τουσκ, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο ευρωβουλευτής υπέδειξε ότι «η συζήτηση αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΕΕ. Ως ΕΕ, ενώ συμφωνούμε πράγματα, δεν εφαρμόζονται. Με την Τουρκία αυτό έχει γίνει παράδοση. Έχει γίνει παράδοση που μας πάει τουλάχιστον είκοσι χρόνια πίσω, με την Τουρκία να μην εφαρμόζει όλα όσα έχει συμφωνήσει και προσυπογράψει με την ΕΕ και που αφορούν θέματα βασικών κανόνων δικαίου (rule of law of the EE) εντός της ίδιας της Τουρκίας αλλά και υποχρεώσεις της ειδικά προς το κράτος μέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας.»
Συνέχισε ο κ. Μαυρίδης, απευθυνόμενος πρώτα προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατόπιν προς το Γερμανό ευρωβουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Μπροκ, τόνισε: «Επομένως, κύριε Τουσκ, όταν λέτε ότι δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την Κύπρο για το προσφυγικό και όταν ακούω τον κ. Μπροκ να δηλώνει ότι εμείς ως ΕΕ θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, καταλήγω ότι όλα αυτά είναι λόγια».
«Πότε θα αποφασίσουμε να εγκαταλείψουμε τον Ερντογάν για να περάσουμε στις πράξεις και να προστατεύσουμε τις αρχές και αξίες της ίδιας της ΕΕ; Αυτό είναι το ερώτημα» κατέληξε.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου