Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ… Κόντρα στην ΕΛΙΤ της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Αυτή Είναι η Επιθυμία των Ευρωπαίων Πολιτών


ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Οι Ευρωπαίοι θέλουν να έχουν λόγο στην είσοδο των χωρών στην ΕΕ
Σύμφωνα με τα Sputnik.Polls, η πλειοψηφία των Ιταλών (66%), Γερμανών (63%) και Γάλλων (63%) επιθυμούν να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη σύναψη συμφωνιών σύνδεσης της ΕΕ * με άλλες χώρες μέσω των εθνικών δημοψηφισμάτων.
Η έρευνα διεξήχθη από τις εταιρείες δημοσκόπησης Populus και IFOP για το Πρακτορείο Ειδήσεων Sputnik.
Ένα δημοψήφισμα για τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας θα διεξαχθεί στην Ολλανδία στις 6 Απριλίου.
Σύμφωνα με το Sputnik.Polls, οι Ιταλοί είναι οι πιο ενθουσιώδεις για διενέργεια δημοψηφισμάτων για τέτοιες συμφωνίες με άλλες χώρες. 66% των Ιταλών θα ήθελε να προβεί σε δημοψήφισμα πριν από τη σύναψη μιας συμφωνίας σύνδεσης με κάθε νέα χώρα.
Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι μοιράζονται σε γενικές γραμμές το συναίσθημα, με το 63% των ερωτηθέντων σε κάθε χώρα να είναι υπέρ, βάζοντας το θέμα σε ψηφοφορία.
Το ποσοστό εκείνων που ήταν κατά τη διενέργεια δημοψηφίσματος – 23%, 20% και 18% στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, αντίστοιχα – ήταν σημαντικά χαμηλότερο από αυτών που υποστήριξαν μια τέτοια πρόταση.
Το βρετανικό κοινό είναι λιγότερο οριστικό για το θέμα. Ένα αρκετά υψηλό ποσοστό των ερωτηθέντων δεν υποστηρίζουν την ιδέα ενός δημοψηφίσματος (43%), ωστόσο, το ποσοστό του κοινού που είναι αβέβαιο είναι επίσης υψηλό (40% των ατόμων που απάντησαν «δεν ξέρω»).
Η δημοσκόπηση στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήχθη από την Populus, μια κορυφαία βρετανική εταιρεία έρευνας, μεταξύ 4 και 9 Μαρτίου 2016, και οι ερωτηθέντες που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία ήταν 1.085. Οι έρευνες στη Γερμανία (1.002 άτομα), στην Ιταλία (994 άτομα) και στη Γαλλία (1.005 άτομα), διεξήχθησαν στις 8 με 10 Μαρ 2016, από την IFOP, την παλαιότερη εταιρεία δημοσκόπησης κοινής γνώμης.
SPUTNIK POLLS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου