Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

«Κατρούγκαλε ντροπή σου, παραιτήσου»...


Σε εξελιξη η μεγάλη πορεία δικηγόρων και επιστημονικών φορέων για το Ασφαλιστικό...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Την αντίθεσή τους στις αλλαγές στο Aσφαλιστικό εκφράζουν με διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας δικηγόροι, επιστημονικοί φορείς της χώρας, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, μηχανικοί.

Οι...
συγκεντρωμένοι αντιδρούν στην αύξηση των εισφορών τους που προβλέπει το σχέδιο για το νέο Aσφαλιστικό και ζητούν την άμεση απόσυρση του νέου νόμου, ο οποίος όπως υποστηρίζουν οδηγεί τον κλάδο σε «αφανισμό».

Οι δικηγόροι καλούν μεταξύ άλλων την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο για τους νέους επιστήμονες, ενώ οι ελεύθεροι επιστημονικοί φορείς της χώρας, που απέρριψαν ομόφωνα το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης, θα επανεξετάσουν τη στάση τους την Παρασκευή.

Με συγκέντρωση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγους της Αθήνας στην οδό Ακαδημίας ξεκίνησε η κινητοποίηση, όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά του υπουργού Εργασίας: «Αγώνας διαρκείας, είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Πάμε τώρα σε αποχή, δεν έχουμε άλλη αντοχή», «Έλα πίσω στη δικηγορία, να σου πούμε πώς γράφεται η ιστορία», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε ντροπή σου, παραιτήσου» και «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το ασφαλιστικό». .

Αυτή την ώρα έχουν προχωρήσει σε πορεία στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα κατά του προσχεδίου για το ασφαλιστικό, η οποία θα καταλήξει στη Βουλή.

Αφού ολοκληρωθεί η διαμαρτυρία θα συνεδριάσει η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Νομικών και μέλος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως ο νόμος για τους νέους επιστήμονες θέτει χιλιάδες από αυτούς στο περιθώριο.

«Οι δικηγόροι θα δώσουν σήμερα μια απάντηση στον υπουργό Εργασίας και στην κυβέρνηση συνολικά να δούνε ποιοι εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου και ποιοι τη μειοψηφία. Σήμερα η Αθήνα θα ζήσει μέρες που δεν τις έχει ξαναζήσει, από τον κλάδο μας», ανέφερε ο ίδιος.






nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου