Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!Όλοι εναντίων ΟΛΩΝ στο ΑΙΓΑΙΟ!Έκτακτη επίσκεψη στην Αθήνα...


Με την περιοχή μας να είναι βεβαρημένη από Ελληνικά, Τουρκικά, Αιγυπτιακά και τα συνήθη ΝΑΤΟικά και Ρωσικά έρχεται εσπευσμένα στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ και φυσικά θα συζητηθεί η Τουρκία και το Κυπριακό.
Την ίδια στιγμή το ΓΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την εμπλοκή αεροσκαφών της 335 Μοίρας με F-16 Block 52+ Adv με τουρκικά F-16 πάνω από το Καρπάθιο πέλαγος σε μία προσπάθεια να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για το «λάθος» που μπορεί να προκληθεί.
«Τα δημόσια παιχνίδια με τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν μπορούν να αποτελούν πολιτική. Καθένας γνωρίζει τι θα σήμαινε το να ξεκινήσουμε στην Ευρώπη να αμφισβητούμε τα σύνορα. Σίγουρα αυτό δεν συνεισφέρει στην επιτακτικά απαραίτητη σταθερότητα που επιζητούν οι πολίτες» τόνισε ο κ. Σταϊνμάιερ.
Ο κ. Κοτζιάς, από την πλευρά του, τόνισε ότι:
«για να υπάρχει ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας χρειάζεται να πέφτουν οι τόνοι, να περιορίζεται η νευρικότητα και να εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο, που σημαίνει να εφαρμόζεται και να γίνεται σεβαστή η Συνθήκη της Λωζάνης. Γιατί ακόμα και σήμερα οι προβλέψεις αυτής της συνθήκης, όπως είναι το αυτοδιοίκητο των νήσων Ίμβρου και Τενέδου, εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται».
«Εμείς θέλουμε μία ευρωπαϊκή δημοκρατική Τουρκία που να ενταχθεί στην ΕΕ, θέλουμε έναν γείτονα που να συμπεριφέρεται στη βάση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Είναι δική του επιλογή αν θέλει να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Αν δεν τον ακολουθήσει, η χώρα μας πάντα θα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις ευρωπαϊκές αξίες και οράματα του 21ου αιώνα» υπογράμμισε.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σας παραθέσουμε απόσπασμα από  την απομαγνητοφώνηση των ελλήνων πιλότων κατά τη διάρκεια αερομαχίας με Τούρκους.
Διάλογος Ελλήνων πιλότων:

Α:Πρόσεχε γιατί βουτάει περίεργα, έτσι; Πες μου άμα θες να πάρω τον άλλον
Β:Έτσι το lock on από πάνω, ωραία ωραία Άρη
A:Κάτσε πάνω, κάτσε πάνω γιατί κάνουνε διάφορα
B:Τράβηξε ψηλά ο άλλος τον βλέπεις;
A:Ναι τον είδα και τον άλλον
B:Οκ πάω εγώ για εμπλοκή…είμαι από πίσω ακριβώς

Α:Τώρα βουτάει κάτω κι αυτός
B:Εντάξει άστον να βουτήξει
Α:Τώρα βγήκε δεξιά μου
Β:Τον έχω εγώ τώρα
Α:Προσπαθεί να φύγει




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου