Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!


asteras-voyliag-222_0
Μετά τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας για την κυριότητα ελληνικών βραχονησίδων, και την προσωπική βεντέτα που ξεκίνησε μεταξύ Τουρκίας και Πάνου Καμμένου, ξεκινούν την Κυριακή στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας και Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου κάνοντας τις ισορροπίες μεταξύ των δύο χωρών ακόμη πιο λεπτές.
Οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών έχουν προγραμματίσει στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες θα πραγματοποιήσουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, σε κοντινές περιοχές.
Για σήμερα Σάββατο, η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές στο Καστελόριζο για ναυτική άσκηση, στην οποία ενδέχεται να λάβει μέρος και υποβρύχιο. Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 τουρκικό πολεμικό πλοίο θα κάνει άσκηση με υποβρύχια συσκευή.
Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει προγραμματίσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα αλλά σε απόσταση μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την «επιχειρησιακή άσκηση» με πραγματικά πυρά, η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή στο όριο των FIR Αθηνών και Λευκωσίας τα οποία συμπίπουν με τα όρια της (μη οριοθετημένης) Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης των δύο χωρών.
Τη Δευτέρα, στο Καστελόριζο θα βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου