Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

H τροπολογία της κυβέρνησης και οι ενστάσεις των κομμάτων



Γενική οπισθοχώρηση φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση αφήνοντας να διαρρεύσει ότι τη Δευτέρα το πρωί θα φέρει νέο 
σχέδιο νόμου, όπου θα μεταβιβάζονται ξανά στο ΕΣΡ όλες οι συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο τηλεοπτικό σκηνικό.
Ωστόσο η κυβέρνηση, προσπαθεί προτείνοντας τον Βύρωνα Πολύδωρα ως πρόεδρο του ΕΣΡ, να πετάξει το μπαλάκι στην αντιπολίτευση για τη συγκρότησή του.
Όμως, όπως τονίζουν πολιτικοί παράγοντες αλλά κι ευθέως το λένε στελέχη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, είναι δύσκολο να συναινέσουν τα υπόλοιπα κόμματα στη συγκρότηση ΕΣΡ αν δεν δουν πρώτα το νέο νόμο, αλλά και την απόφαση του ΣτΕ. Βασικό ερώτημα παραμένει ποιες αρμοδιότητες επιστρέφουν στο ΕΣΡ, αλλά κι αν οι άδειες παραμένουν τέσσερις.
Μπορεί η κυβέρνηση να έχει σαλπίσει οπισθοχώρηση και να θέλει να κλείσει όχι μόνο το θέμα των τηλεοπτικών αδειών λαλά και την κόντρα της με τη Δικαιοσύνη, ειδικά, μάλιστα μετά την διαχωριστική γραμμή που τράβηξε κι ο Πάνος Καμμένος, ωστόσο, όλα θα κριθούν τη Δευτέρα το πρωί από τη διατύπωση του σχεδίου νόμου, αλλά κι από το ξεκαθάρισμα των προθέσεων της κυβέρνησης.



taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου