Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…. Ερχόμαστε στην ΑΟΖ…


Η διεκδίκηση από την κοινοπραξία – μαμούθ των ExxonMobil – Qatar Petroleum, του τεμαχίου «10» της κυπριακής ΑΟΖ που έχει αναδειχθεί με βάση και το ενδιαφέρον ως ένα από τα φιλέτα του Γ΄ Γύρου Αδειοδότησης, ήταν μια από τις μεγαλύτερες θετικές εκπλήξεις του ενδιαφέροντος που επιδείχθηκε.
Η ExxonMobil, ανοίγει σήμερα τα χαρτιά της στον «Φιλελεύθερο» με τον διευθύνοντα σύμβουλό της στην Κύπρο Βαρνάβα Θεοδοσίου. Ο κ. Θεοδοσίου είναι από δεκαετίες στέλεχος της ExxonMobil και άριστος γνώστης και των ενεργειακών θεμάτων του τόπου μας, ως διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil Κύπρου.
Προφανώς, ενεργά αναμεμειγμένος και στην πρόταση της κοινοπραξίας που συμμετέχει η εταιρεία του, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων έρευνας και ανάπτυξης, μελλοντικά και εκμετάλλευσης του τεμαχίου «10» και των αρκετά υποσχόμενων γεωλογικών σχηματισμών του.
Και μας αποκαλύπτει, ότι βλέπει με προοπτική 30ετίας την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων στην Κύπρο.
Όπως και ότι στόχος της, αν θα πετύχει να αναδειχθεί σε ανάδοχο των δικαιωμάτων έρευνας και ανάπτυξης του τεμαχίου «10», θα είναι η μεταφορά του φυσικού αερίου στην Κύπρο και η ανάπτυξη τερματικού υγροποίησης LNG.
Όχι τυχαία και η σύμπραξή της με τον κολοσσό του LNG – την Qatar Petroleum. Βέβαια με τη διεθνή εμπειρία του αμερικανικού κολοσσού, μας υπογραμμίζει ότι στην ενέργεια τίποτα δεν επιτυγχάνεται σε μία νύκτα.




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου