Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Εκατόμβη νεκρών από τον τυφώνα Μάθιου (βίντεο)


tyfonas_mathiou_haiti
Θρήνος σε Αϊτή και Καραϊβική – Σε κατάσταση έκτασης ανάγκης Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα και Φλόριντα.
Στους 114 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Μάθιου, καθώς στην Αϊτή τουλάχιστον 108 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Η κατάσταση είναι καταστροφική», αρκέστηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της Αϊτής.
Ο κυκλώνας ενισχύθηκε σήμερα το πρωί στην κατηγορία 4 καθώς προσεγγίζει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις των αρχών για την απομάκρυνση των κατοίκων, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές ιδίως στην Αϊτή.
Ο κυκλώνας, που σαρώνει το αρχιπέλαγος των Μπαχαμών, βρίσκεται σε απόσταση 290 χιλιομέτρων από τη νοτιοανατολική Φλόριντα και συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα, περιέγραψε το αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων (NHC).
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας «θα ενισχυθεί όταν φθάσει στις Μπαχάμες έως τις ακτές της Φλόριντας» εξήγησε ο κυβερνήτης της Τζόρτζιας, Νέιθαν Ντιλ, σε ένα δελτίο τύπου.
«Συνεπώς, διατάσσω τώρα την υποχρεωτική εκκένωση όλων των περιοχών που βρίσκονται στα ανατολικά του αυτοκινητόδρομου 195», δηλαδή συνολικά 6 κομητειών.
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΟΥΘ ΜΠΙΤΣ ΤΟΥ ΜΑΪΑΜΙ – ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου