Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ! Π Α Γ Ι Δ Α !!!



Το χρόνιο πρόβλημα με τα αδήλωτα χρήματα που έχουν φορολογούμενοι σε τράπεζες εδώ ή στο εξωτερικό μπαίνει σε ράγες μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το υπουργείο Οικονομικών με τους «θεσμούς».
Από φόρο 110% που ζητούσαν οι δανειστές για τη νομιμοποίηση αδήλωτων χρημάτων που είτε βρίσκονται στα… στρώματα είτε έχουν επενδυθεί σε ακίνητα ή άλλες κρυφές δραστηριότητες ή έχουν βγει έξω, τώρα δέχονται ο φόρος να είναι από 50% μέχρι 60%, κατά περίπτωση
Η διαδικασία, όμως, κρύβει παγίδες με το καταθεσιολόγιο που υποχρεούται να υποβάλει ο φορολογούμενος, καθώς σε αυτό θα πρέπει να αποδείξει από πού προέρχονται τα χρήματα που έχει στην τράπεζα και τα σχετικά στοιχεία να τα καταθέσει στην Εφορία στην οποία υπάγεται μέσα σε… 5 μέρες – που δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να τα συγκεντρώσει.
Οι εκτιμήσεις είναι ότι η ρύθμιση δεν θα αποδώσει τα έσοδα τα οποία προσδοκά η κυβέρνηση στην αγωνία της να καλύψει τρύπες. Με πιο απλές διαδικασίες, που δεν θα στήνουν στο απόσπασμα όποιον έχει αδήλωτα χρήματα, το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει γύρω στα 3 με 4 δισ. ευρώ.
Το πώς θα λειτουργήσει αυτή η διαδικασία το εξηγεί ο γνωστός φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής στο άρθρο του που παραθέτουμε.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου