Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!

 

merkelorbanvoter-716437
Λίγες ώρες έμειναν για το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία, που αναμένεται να φέρει καταιγίδα εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση…
Μία μάχη επικών διαστάσεων, με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν να αρνείται να παραδοθεί στις Βρυξέλλες. Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, καλείται να απαντήσει στην κυβέρνηση αν θέλει ή όχι να δεχθεί τις λεγόμενες ποσοστώσεις των μεταναστών της ΕΕ. Με απλά λόγια αν δέχεται την παρέμβαση των Βρυξελλών στα σύνορά της, ή επιθυμεί να διατηρήσει τους δικούς της κανόνες.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η απάντηση αναμένεται να είναι ένα ηχηρό «όχι» -που θα παραμείνει «όχι»-, ενώ δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν ακόμα πιο σημαντικές εξελίξεις στο προσεχές μέλλον.
Ο κ Ορμπάν ισχυρίζεται ότι αυτό θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα στην ΕΕ, η οποία όπως ανάφερε δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρακάμψει το εγχώριο Κοινοβούλιο. Παρά την τεράστια διαμάχη, η κυβέρνηση επέμεινε ότι δεν θα εξετάσει την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο σύμφωνα με την αντιπολίτευση, είναι κοινή πεποίθηση ότι το HUEXIT, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης πενταετίας!
Ο Tamas Harangozó, σοσιαλιστής βουλευτής, δήλωσε ότι η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την Ένωση, αποτελεί σαφή ένδειξη για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης προς το ευρωπαϊκό μπλοκ: «Νομίζω ναι ότι μετά από κάποιο καιρό θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικό σενάριο για την ουγγρική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ΕΕ.»
Το ουγγρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα κινείται σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέχοντας από τον ευρωσκεπτικισμό, ωστόσο παρά τη διαφωνία του για το δημοψήφισμα δίνει μία αρκετά ρεαλιστική απεικόνιση της υπάρχουσας κατάστασης: «Υπάρχει μεγάλη δίψα για αλλαγή σε ολόκληρη την Ήπειρο, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου