Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Έλληνες Βουλευτές Ζητούν…


%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ…
Ομονόησαν όλα τα κόμματα.
Μπορεί να μην τα βρίσκουν για μια ενιαία γραμμή απέναντι στους δανειστές, ώστε να σταματήσουν να σφίγγουν τη θηλιά, αλλά και στα εθνικά μας θέματα, απέναντι στους άπληστους γείτονες που συνεχώς προσπαθούν να βάλουν χέρι στο Αιγαίο, στην Κύπρο αλλά και από Βορρά, τα βρίσκουν όμως όταν πρόκειται για το συμφέρον τους, για την πάρτη τους.
Στις 8 Ιουνίου σε άσχετο νομοσχέδιο, που αφορά την κύρωση του «Μνημονίου Συνεργασίας για την προσέγγιση της Γεωργίας στην ΕΕ», συμπεριλήφθηκε τροπολογία για την «απαγόρευση συμμετοχής σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή για πολιτικά πρόσωπα, απαγορεύσεις συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα μη συνεργάσιμα φορολογικά κράτη και κράτη με προνομιακό φορολογικό καθεστώς». Και «μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου οφείλουν να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρονται στη διάταξη».
Η απαγόρευση ισχύει και για όλα τα παρένθετα πρόσωπα.
Η κατάθεση της τροπολογίας σήμανε συναγερμό σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, προφανώς γιατί ουκ ολίγοι βουλευτές μετέχουν σε εταιρείες για τις οποίες πλέον θα υπάρχει ασυμβίβαστο, όπως βουλευτής που η οικογένειά της έχει καράβια.
Οι βουλευτές που τους… αγγίζει η εν λόγω τροπολογία έθεσαν τις ενστάσεις τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου επί τούτου την περασμένη εβδομάδα. Και έπειτα από πολύωρη συζήτηση, αποφασίσθηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ζητηθεί να αποσυρθεί η τροπολογία. Η επιστολή εστάλη και αναμένεται με πολλή… αγωνία η απάντηση του πρωθυπουργού.
Να επισημάνουμε ότι επτά χρόνια τώρα δεν έχουμε δει τέτοια παρέμβαση όλων μαζί των κομμάτων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κομισιόν, το Eurogroup, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους αρχηγούς των χωρών-μελών της ΕΕ.
Σε ποιους συγκεκριμένα απαγορεύεται να μετέχουν σε εταιρείες του εξωτερικού; Οι παράγραφοι 1 και 2 είναι σαφείς:
«1. Στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, στους Υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς και τους Υφυπουργούς, στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ως ανωτέρω, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, στους περιφερειάρχες και στους Δημάρχους απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα.
2. Στους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, στους Προέδρους, Διοικητές, Υποδιοικητές και Γενικούς Διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων, που ελέγχονται από το κράτος, καθώς επίσης στα πρόσωπα των περιπτώσεων θ’ και ι’ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του παρόντος νόμου ως και στα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι, είτε με παρένθετα πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου