Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ Ερντογάν από τη Ρωσία...


Με κάθε τρόπο προσπαθεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, να φτιάξει τη σχέση του με τη Ρωσία και το Ισραήλ. 
Στο δε θέμα της Ρωσίας προσφέρθηκε, στους συγγενείς του νεκρού Ρώσου πιλότου, εξοχική κατοικία(!), ενώ στο θέμα του Ισραήλ δήλωσε πως «ο στολίσκος με κατεύθυνση τη Γάζα δεν πήρε ποτέ την άδεια του ούτε ρωτήθηκε ποτέ ο ίδιος!»
Φυσικά η προσφορά προς τους συγγενείς του Ρώσου πιλότου απερρίφθη, καθώς η χώρα  επιθυμεί δίκη και καταδίκη του δολοφόνου. Αν όμως γίνει αυτό θα υπάρχει πρόβλημα με τους ‘Γκρίζους Λύκους’ οι οποίοι θεωρούν πως οι Τούρκοι αμύνονταν και δικαίως έπραξαν ό,τι έπραξαν.
Μάλιστα πρέπει να τονιστεί ότι η Τουρκική τουριστική πόλη Kemer πρόσφερε «δώρο» στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου Oleg Peshkov, ο οποίος σκοτώθηκε όταν η Άγκυρα έκανε το ‘σερίφη’ στην περιοχή καταρρίπτοντας το Su-24.
O δε γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Antalya, Alexander Tolstopyatenko, επιβεβαίωσε την τουρκική πρωτοβουλία.
«Είναι αλήθεια, συνάντησα αντιπροσωπεία από τον δήμαρχο του Kemer, τον Mustafa Gul.
Οι αρχές της πόλης θέλουν να δώσουν ένα σπίτι ως «δώρο» στην οικογένεια του νεκρού Ρώσου πιλότου» είπε οTolstopyatenko.
Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ibrahim Kalyn, είχε είπε ότι η χώρα του σκέφτεται το ενδεχόμενο να δώσει και αποζημίωση στους συγγενείς του Ρώσου πιλότου.
«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα κατόπιν εντολής του Ρ.Τ.Ερντογάν για να παραδώσουμε μήνυμα «ανακούφισης» στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου. Αν υπάρχει κάποια απαίτηση από την οικογένεια, θα το σκεφτούμε από την ανθρωπιστική άποψη. Δεν υπάρχει όμως καμία απαίτηση» είπε ο Kalyn.
Η οικογένεια του Ρώσου πιλότου έχει απορρίψει από την πρώτη στιγμή την τουρκική προσπάθεια εξαγοράς.
«Φυσικά όχι., Αυτό είναι ανοησία. Κανείς δεν γράφει μηνύματα στην Τουρκία απαιτώντας αποζημίωση» είπε ο αδερφός του νεκρού Ρώσου πιλότου Pavel Peshkov.
«Δεν μας πέρασε ποτέ η ιδέα να ζητήσουμε κάτι,
Ακόμη και αποζημίωση να μας πρόσφερε η Τουρκία κανείς μας δεν θα την δεχόταν.
Δεν είναι απλά ταπείνωση αυτό.
Είναι τρομερό» είπε.








voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου