Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

RS-26 Rubezh: Ο ρωσικός εφιάλτης για ΗΠΑ, Κίνα! (βίντεο)


RS-26 Rubezh
Ο προηγμένος ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος RS-26 προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων παντού, έγραψε η εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta.
Σε ένα κινεζικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταδόθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας τοπικός ειδικός άμυνας χαιρέτισε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ρωσικού ICBM και το φόβος που έχει εγκαταστήσει στις καρδιές των ξένων στρατών, πρόσθεσε η Rossiiskaya Gazeta.
«Ο νέος RS-26 πύραυλος της Ρωσίας, ταξιδεύει σε συνεχώς μεταβαλλόμενη τροχιά και σε αυτό δεν υπάρχει ανάλογος στον κόσμο», είπε ο εμπειρογνώμονας.
Όταν ρωτήθηκε για το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, είπε ότι ήταν «απολύτως άχρηστο» εναντίον των RS-26 Rubezh.
«Αυτός είναι ακόμα καλύτερος από το διάσημο πύραυλο Topol-M … Οι κεφαλές του είναι υπερηχητικές και αλλάζουν την πορεία τους όλη την ώρα. Μερικές από αυτές θα διαπεράσουν οποιεσδήποτε αντιπυραυλικές ασπίδες και θα χτυπήσουν το στόχο τους», πρόσθεσε.
Όταν ρωτήθηκε αν ο νέος ρωσικός ICBM έπιασε «αδιάβαστους» τους Αμερικανούς, ο εμπειρογνώμονας είπε ότι όχι μόνο οι Αμερικανοί ήταν ανίδεοι, αλλά και ότι οι Κινέζοι τώρα έχουν κάτι για να ανησυχούν.
«Η Ρωσία είναι 100 τοις εκατό ασφαλής τώρα, σε αντίθεση με όλους τους άλλους», τόνισε.
Αυτό που κάνει τον RS-26 τόσο ξεχωριστό, είναι ότι ακόμα κι αν ζυγίζει μόλις 80 τόνους, σε σύγκριση με τους 120 του προκατόχου του RS-24 Yars, ο Rubezh «στριμώχνει» μια τρομακτική δύναμη 1,2 μεγατόνων στις τέσσερις κεφαλές των 300 κιλοτόνων.
Με δυνητική εμβέλεια 11.000 χιλιομέτρων ο RS-26 μπορεί να χτυπήσει στόχους σε όλες τις ΗΠΑ!
Επιπλέον, το στάδιο ώθησης είναι λιγότερο από πέντε λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι τα ραντάρ του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη δεν θα έχουν καθόλου χρόνο για να καταχωρήσουν την εκτόξευση.
Επί πρόσθετο στις ανησυχίες του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της φθίνουσας τροχιάς τους, με μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα να απομένουν για το στόχο, οι κεφαλές του πυραύλου κάνουν ξαφνικά μια βουτιά, χάνουν υψόμετρο και συνεχίζουν την προσέγγιση ως πύραυλοι cruise.
Αυτές οι νέες ρωσικές πυρηνικές κεφαλές ICBM αναπτύχθηκαν ως απάντηση στα σχέδια της Αμερικής για την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου συστήματος πυραυλικής άμυνας κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας.
RS-26 Rubezh1
Ο RS-26 Rubezh αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία μέσα στο 2016.







hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου