Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο Τσίπρας μοίραζε λουλούδια με τον Νταβούτογλου και στην Εθνοσυνέλευση μίλαγαν για “γκιαούρηδες”!

tsipras_davu_louloudia1

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Την ώρα που ο κ. Τσίπρας συζητούσε με τον κ. Νταβούτογλου στη Σμύρνη για τη βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών, ο υπουργός Οικονομικών Naci Agbal , μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για τον Προϋπολογισμό είπε ότι θέλει να απαγγείλει ένα ποίημα που αρμόζει στο νόημα και τη σημασία της ημέρας.
Ο κ. Agbal  απήγγειλε ένα στίχο από το ποίημα Amentu  (Το Πιστεύω, το σύμβολο της πίστης)  του Ismet Ozel που γράφτηκε το 1974:
«Δεν ακούγεται το εζάνι/ Έβαλαν σταυρό στο μινμπέρ (άμβωνα) / Ο άπιστος (γκιαούρης)¨Ελληνας  κρέμασε σημαίες/Στα τζαμιά και παντού/ Αφού είναι έτσι, έλα αδελφέ /ας δώσουμε τα χέρια/ ας σκάσουμε τις βόμβες να σιγήσουν οι καμπάνες/ οι καμπάνες σίγησαν/ αλλά μια φωνή αγνώστων αιώνων αντήχησε στους μιναρέδες/ Μέγας είναι ο Θεός/ Μέγας είναι ο Θεός (Αλλαχ ου εκμπέρ).»
Πρώτος αντέδρασε ο βουλευτής του κουρδικού κόμματος Ερτουγρούλ Κιουρκτσού, ο οποίος φώναξε “Τι είδους ποίημα είναι αυτό;”
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) αντέδρασε έντονα: “Ό,τι και αν συνέβη στο παρελθόν  δεν αρμόζει σε κανέναν μέσα σε αυτή την αίθουσα να χαρακτηρίζει  άπιστους τους Έλληνες. Για ποιο σκοπό συμπεριφέρεται έτσι ένα μέλος της Κυβέρνησης; Τον ακούσαμε και νιώσαμε λύπη και ντροπή. Ο Τσίπρας θα ρωτήσει τώρα στον Νταβούτογλου , τι θα του απαντήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός; Είναι δυνατόν να συμβαίνει μια τέτοια ανοησία;”.






militaire.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου