Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση κόβει ανθρώπινες ζωές...


stratoyli

Ο κ.Στρατούλης δήλωσε πως η συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, :  «άνοιξε τον δρόμο για τη νέα λεηλασία των συντάξεων, που προσπαθεί να κρύψει κάτω από το επικοινωνιακό ασημόχαρτο της δήθεν ασφαλιστικής μεταρρύθμισης». Σύμφωνα με το voicenews.gr  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε πως «Τα δάκρυα που χύνουν όλοι τους για τις κύριες συντάξεις είναι κροκοδείλια». 
Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν καταφέρει να μειώσουν τις συντάξεις 35-50% η τωρινή κυβέρνηση μέσα σε τρεις μήνες μείωσε τις συντάξεις, παρακράτηση υγειονομικής περίθαλψης, 10% μειώσεις στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Αναφέρθηκε και για τις μειώσεις των εφάπαξ 10-15% επιπλέον από τις μειώσεις του 2012 κατά 30-40%.
Ο ίδιος δήλωσε ότι: «Οι μειώσεις των συντάξεων, λόγω της μνημονιακής δέσμευσης της κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο να εξοικονομήσουν από συντάξεις 2,25 δις ευρώ το 2015 & 2016, για να αποπληρώσουν το άδικο και επαχθές δημόσιο χρέος, με όποιο τρόπο και αν γίνουν είτε στις κύριες είτε στις επικουρικές είτε και στις δύο, μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα και οδηγούν σε ακραία φτώχεια ολόκληρες οικογένειες, όχι μόνο συνταξιούχων, αλλά και των άνεργων παιδιών και εγγονών τους που ζουν από αυτές, ενώ ανακυκλώνουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης στην οικονομία. Δηλαδή όποιος κόψει και πάλι συντάξεις, τώρα πλέον θα κόψει ανθρώπινες ζωές. «Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες και με παλλαϊκό ξεσηκωμό, μπορούν να ανατρέψουν τις αντιασφαλιστικές και συνταξιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές και το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ που τις εφαρμόζει, να υπερασπίσουν τις συντάξεις, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και υγεία, το ίδιο το παρόν και το μέλλον τους και να προκαλέσουν ελπιδοφόρες για το λαό πολιτικές εξελίξεις».






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου