Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Για σύγκρουση και επεισοδιακό χειμώνα ετοιμάζεται ο Α.Τσίπρας με τους δανειστές


Έτοιμος για νέα σύγκρουση με τους δανειστές εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αιχμή το ασφαλιστικό και τις μειώσεις στις συντάξεις.
Μετά το... επεισοδιακό καλοκαίρι και τη σύγκρουση με τους δανειστές, ο πρωθυπουργός έδωσε μια πρόγευση από τη Βουλή για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες για το ασφαλιστικό, ξεκαθαρίζοντας ότι θα προχωρήσει μόνος του, ενώ ήδη φαίνεται ότι καταρτίζεται πλάνο για μειώσεις σε επικουρικές, μερίσματα και εφάπαξ, για να γλιτώσουν οι κύριες συντάξεις.
«Θα τις υπερασπιστούμε τις συντάξεις, και μόνοι μας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις μόνοι μας ήμασταν, όχι μόνοι μας, με τον λαό να μας στηρίζει σε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, τρεις εκλογές χάσατε μυαλό δεν βάλατε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.
«Δεν λέτε να βάλετε μυαλό», είπε, προσθέτοντας ότι «7 μήνες ξημεροβραδιαζόσασταν με την προσδοκία: "σήμερα πέφτουν, αύριο πέφτουν". «Δώσατε τα ρέστα σας με το δημοψήφισμα», ανέφερε και συμπλήρωσε: «χάσατε πανηγυρικά, μετά ήρθαν οι εκλογές, η πρώτη φορά που ο λαός αυτά τα 5 χρόνια κλήθηκε να ψηφίσει γνωρίζοντας τη συμφωνία». «Είναι πολλά 4 χρόνια», είπε ο κ. Τσίπρας προς κόμματα της αντιπολίτευσης, εννοώντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Τα κάλεσε να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αντί να προσπαθούν με επικοινωνιακά τερτίπια να αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα. «Θα αναλάβουμε αυτή την ιστορική εκκρεμότητα. Θα αναλάβουμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, δίνοντας ταυτόχρονα μάχη να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαού να ζήσει με αξιοπρέπειας», τόνισε.
Σημείωσε ότι «θα τις υπερασπιστούμε για την κοινωνία και κόντρα σε ένα πολιτικό σύστημα που χάνει την αξιοπιστία του και κόντρα σε ένα χρεοκοπημένο καθεστώς που προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση, επέλεξε ξανά να μη συνδράμει στην εθνική προσπάθεια να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά μπροστά με προσήλωση και αποφασιστικότητα και με την κοινωνία στο πλευρό της, ενώ έκανε λόγο για «παράκεντρα εξουσίας που χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε οικουμενικές κυβερνήσεις. «Το δικό μας σχέδιο», είπε, είναι στους αντίποδες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να σημειώσει ότι «ακόμα και μέσα σε αυτό το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο που ορίζει η δύσκολη συμφωνία που πετύχαμε τον περασμένο Ιούλη, πετυχαίνουμε τον πρώτο στόχο, την ανακατανομή βαρών, για να ακολουθήσει ο δεύτερος που είναι η μεγάλη μάχη της αναδιανομής». Στο στενό δημοσιονομικό περιβάλλον, επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη και μπαίνουν οι βάσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη.





pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου