Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Άγιος Αυτοκράτορας Ιωάννης Βατάτζης – Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς


Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων
Η συγκαλυμμένα βίαιη δυτικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και η κατευθυνόμενη απομάκρυνσή της από τον πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο της Ρωμανίας-Βυζαντίου (με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία ως θεμελιώδη συστατικά της) είχε ως αποτέλεσμα να μην θυμόμαστε πολύ πρόσωπα και επετείους με κορυφαία πνευματική και ιστορική αξία.
Ο Άγιος-Αυτοκράτορας Ιωάννης Βατάτζης ο Ελεήμων (1193-1254) είναι μία τέτοια περίπτωση πολύ επίκαιρη στη σημερινή εποχή με τις εξελίξεις κατά της πατρίδας μας και σύμφωνα με τα μηναία της Εκκλησίας η μνήμη του εορτάζεται στις 4 Νοεμβρίου. Ο ίδιος ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης συνέταξε την ακολουθία προς τιμήν του.
Σύμφωνα με το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» Αγιορείτες Γέροντες, ανέφεραν ότι ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο Αυτοκράτορας δηλαδή Νικαίας, ο οποίος βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα! Όμως με τις αλώσεις των Φράγκων και των Τούρκων, χάθηκαν τα ίχνη του αγίου άφθαρτου και ολόσωμου λειψάνου, το οποίο βρίσκεται όπως φαίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κεκρυμμένο, σε μυστικό σπήλαιο, το οποίο γνωρίζουν μόνο λίγοι κρυπτοχριστιανοί, που φυλούν το ιερό μυστικό για αιώνες, αναμένοντας την έγερση του μαρμαρωμένου!
Στο Διδυμότειχο το 2010 ανεγέρθη ο πρώτος Ναός αφιερωμένος στον Άγιο-Αυτοκράτορα Ιωάννη Βατάτζη τον Ελεήμονα. Ο συμβολισμός είναι εκπληκτικός διότι ο Άγιος-Αυτοκράτορας πολέμησε στην εποχή του τις δυτικές πολιτικοθρησκευτικές ομάδες (και συμμορίες) που αντιμετωπίζουμε και εμείς σήμερα και μάς έχουν κατασκευάσει την κρίση των μνημονίων και την άλωση της Ελλάδας, όπως πρώτα έκαναν οι σταυροφόροι στην Κωνσταντινούπολη.
Τώρα όμως τους ξέρουμε, ξέρουμε πώς λειτουργούν και διαβρώνουν, ξέρουμε τους ανθρώπους τους. Η διαρκής ανάδειξη του έργου και του αγώνα που έκανε ο Άγιος-Αυτοκράτορας Ιωάννης Βατάτζης ο Ελεήμων είναι από μόνη της συνέχιση του αγώνα του. Άλλωστε, οι βάρβαροι που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην ηγεσία της Ε.Ε. και άλλων δυτικών δομών είναι πνευματική, λειτουργική και επιχειρησιακή συνέχεια των νορμανδοφραγκοτευτόνων βαρβάρων στην εποχή του Άγιου-Αυτοκράτορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου