Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τρόμος στο Μαξίμου για το χρέος…

maximou

Ο πρώην τραπεζίτης Satyajit Das, με ένα άρθρο του στην εφημερίδα Independent, διερωτάται κατά πόσο είναι εφικτή μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους…
"Η νέα ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι με την χώρα να έχει μπει σε μια σειρά, εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας, θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τους εταίρους της, εξασφαλίζοντας ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, πόσο εφικτό είναι να γίνει αυτό;" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει διευκρινίσει κατά καιρούς ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεμείνει από συμμάχους: η Γερμανία έχει κάνει ήδη αρκετές παραχωρήσεις ως προς το ελληνικό ζήτημα, οι Ολλανδοί λειτουργούν ως απεσταλμένοι των Γερμανών.
Ιταλία και Γαλλία είναι απρόθυμες να προσφέρουν δημόσια στήριξη...   
Σύμφωνα με τον πρώην τραπεζίτη, η βοήθεια από την ΕΚΤ όχι μόνο δεν συνέβαλε στην σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά αποσταθεροποίησε εντελώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει επίσης «αφελής» την "ελπίδα" της ελληνικής κυβέρνησης πως θα μπορούσαν να την στηρίξουν άλλες «περιφερειακές» χώρες της Ευρωζώνης.
Πρόκειται για χώρες που επίσης αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από την πολιτική λιτότητας.
"Η Ελλάδα παραμένει, κατά μέσο όρο, πιο πλούσια από ό, τι πολλοί από αυτούς", σχολιάζει ο αρθρογράφος.
"Αφελής" χαρακτηρίζει και την στροφή της Ελλάδας στη Ρωσία ο Satyajit Das, και καταλήγει λέγοντας αν η νέα ελληνική κυβέρνηση προσδοκά ακόμα μια αναδιάρθρωση του ελληνικού της χρέος, μάλλον ονειρεύεται, αφού οι προκλήσεις για τη χώρα παραμένουν ίδιες.







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου