Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Έκτακτο: Πόλεμος Ελλάδας - Βουλγαρίας

evros
Στο προσκήνιο έρχεται για ακόμη μια φορά η ανευθυνότητα της βουλγαρικής κυβέρνησης, της οποίας η πλήρης αδιαφορία για τον ορθό τρόπο χρήσης των φραγμάτων, προκαλεί πολυάριθμες ζημίες κάθε χρόνο για τους κατοίκους του Έβρου.
Ο δήμαρχος Σουφλίου, Ευάγγελος Πουλιλιός, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, δηλώνοντας πως είναι έτοιμος να προβεί σε μηνύσεις εις βάρος της γείτονας χώρας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στην διαχείριση των φραγμάτων.
Αγωνία για το μέλλον του Έβρου προκαλούν τα λόγια του Ευάγγελου Πουλιλιού, κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Μέσω μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Αθήνας θα ξεκινήσω μηνύσεις και αγωγές για ζημίες που γίνονται στο Δήμο μας από τις πλημμύρες. Εναντίον του βουλγαρικού κράτους.»
«Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας παραχώρησε τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των φραγμάτων σε ιδιώτες οι οποίοι -όπως καταγγέλλει- αδιαφορούν και δεν απελευθερώνουν σταδιακά από τώρα ποσότητες υδάτων στα φράγματα που από αυτή την εποχή κιόλας παρουσιάζουν πληρότητα που “αγγίζει” το 99%.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση της διεθνούς νομοθεσίας η πληρότητα των φραγμάτων δεν πρέπει να ξεπερνά το 65%, με τα βουλγαρικά φράγματα να παρουσιάζουν πληρότητα 99%.
Πέραν των εκτενών ζημιών που αναγκάζονται να υποστούν από τις πλημμύρες, ο κ Πουλιλιός φέρνει στην επιφάνεια και μια άλλη όψη του προβλήματος, αυτή των ανθρωπίνων απωλειών.
Συγκεκριμένα τονίζει ότι, κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους δεκάδες μετανάστες στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Ελλάδα περνώντας τον Έβρο, νούμερα τα οποία πρόκειται να αυξηθούν από τις πλημμύρες που προκαλούν τα βουλγαρικά φράγματα.
Τέλος, ο δήμαρχος Σουφλίου εξαπέλυσε δριμύ επίθεση ενάντια των ελληνικών αλλά και των βουλγαρικών κυβερνήσεων, δηλώνοντας ότι: «Δεν γίνεται εδώ και 25 χρόνια συμφωνία για τη διαχείριση των νερών του Έβρου γιατί υπήρχε αδιαφορία απ’ όλες τις κυβερνήσεις. Τη Βουλγαρία δεν την ενδιαφέρει».





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου