Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΠΓΔΜ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα Προκλητική Ενέργεια Κατά της Ελλάδας (Φωτό & Βίντεο)

)

Archaeological_Museum_Plaque_Skopje
Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ
Σε μια μάταιη και αυτο-ταπεινώτική κίνηση, έτσι ώστε να προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την υιοθέτηση μιας ξένης εθνικότητας, την ιστορία και τον πολιτισμό, οι αρχές της ΠΓΔΜ τοποθετούν μια ρεβιζιονιστική πλακέτα στο λεγόμενο «Αρχαιολογικό Μουσείο της Μακεδονίας». Αυτή η είδηση, η οποία προωθήθηκε από την πλειοψηφία των Σκοπιανών, περιλαμβάνει την πράξη της τοποθέτησης μιας πλάκας, σε κακά αγγλικά που ορίζει το μουσείο ως «Alexander of Macedon Palace».
Η πινακίδα βρίσκεται στο επίπεδο του δρόμου στη δυτική πτέρυγα του μουσείου που φιλοξενεί Μακεδονικά (βόρεια ελληνικά) αρχαιολογικά ευρήματα. Η πίστωση του Αλεξάνδρου ως Ελληνικού ιστορικού προσώπου, γραμμένο στην σλαβική ΠΓΔΜ και στην αγγλική γλώσσα είναι μία από τις πολλές χαμηλού επιπέδου προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και της ιστορίας του Ελληνισμού γενικότερα.
Το βίντεο παρουσιάζει το κτίριο του μουσείου, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της πόλης των Σκοπίων. Η μετάφραση του αγγλικού κειμένου στην πινακίδα στα ελληνικά είναι:
Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο μεγαλύτερος και πιο φημισμένος Μακεδόνα βασιλιάς, κυβερνήτης του συνόλου του παγκόσμιου πολιτισμού σε εκείνους τους χρόνους. Η Καταγωγή του είναι από τη δυναστεία των Αργεαδών, ο πατέρας του ήταν Φίλιππος ο Β ‘της Μακεδονίας και μητέρα ήταν Ολυμπία. Γεννήθηκε στην αρχαία πόλη της Πέλας, το 356 π.Χ. Ο Αλέξανδρος έλαβε άριστη εκπαίδευση από πολύ νεαρή ηλικία. Ο πατέρας του, ο Φίλιππος τον οδήγησε στην ανάπτυξη στρατιωτικών και στρατηγικών δεξιοτήτων, ενώ ο κύριος δάσκαλός του, ο φιλόσοφος Αριστοτέλης, του δίδαξε τις φυσικές επιστήμες.
Μετά τον θάνατο του πατέρα του Φιλίππου, ο Αλέξανδρος ανέβηκε στο θρόνο του Βασιλείου της Μακεδονίας, στην ηλικία των 20. Αν και πολύ νέος, ο Αλέξανδρος ήταν εξαιρετικά γενναίος, ατρόμητος, αποφασιστικός και στρατηγικά σοφός. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, έθεσε ένα εκστρατευτικό σώμα και κατέκτησε μεγάλες γεωγραφικές περιοχές, μεταξύ των οποίων την Αίγυπτο και την Περσία, ενώ έφτασε στο έδαφος της σημερινής Ινδίας.
Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν γνωστός ως ένα πρόσωπο που είχε μεγάλο σεβασμό για τους διαφορετικούς πολιτισμούς. Τους σεβόταν όλους χωρίς διάκριση και γι’ αυτό ένωσε όλους τους πολιτισμούς που κατέκτησε. Έτσι ονομάστηκε ο βασιλιάς των βασιλιάδων.
Μετά από τις μεγάλες κατακτήσεις, ο Αλέξανδρος ο Μακεδών μένει στη Βαβυλώνα, όπου πεθαίνει το 323 π.Χ. Θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος κατακτητής του κόσμου όλων των εποχών και η κληρονομιά του θεωρείται παγκόσμια κληρονομιά της κουλτούρας και του πολιτισμού
Museum_20150000782
Museum_20150000783
Museum_20150000784
Museum_20150000786
Museum_20150000788

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου