Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις σεισμός για ελληνική τράπεζα…

ellhnikes trapezes


Ο οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας αντισυμβαλλόμενου της Τράπεζας Πειραιώς σε "D" από "SD".
Η υποβάθμιση έρχεται μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς ότι προχωρά σε δημόσια προσφορά τριών σειρών ομολόγων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της. 
Η Standard and Poor's επισημαίνει πως η ανταλλαγή τίτλων που προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς συνιστά σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου, ανταλλαγή υπό πίεση καθώς υποδηλώνει πως οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη αξία από αυτήν που υπόσχονταν οι αρχικοί τίτλοι.
Επομένως, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, μετά και την ανακοίνωση της προσφοράς και λαμβάνοντας υπόψιν τα capital controls που είναι ακόμη σε ισχύ στην Ελλάδα, ο οίκος αξιολόγησης σύμφωνα με τη μεθοδολογία του θεωρεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε "default" στις περισσότερες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις του ισολογισμού της. Συνολικά, οι τίτλοι που περιλαμβάνονται στην προσφορά ανέρχονται στα 592,7 εκατ. ευρώ. 





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου