Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο! Υποχρεώνουν τους Έλληνες να πάρουν πλαστικό χρήμα

plastiko

Ο Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου το 2016 μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου το 2016 μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Για το 2015 θα ισχύσει η συλλογή αποδείξεων, αλλά το 2016 θα υπάρξουν αλλαγές, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.
Βασική αλλαγή είναι του σχέδιο που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για «χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος «ή μέσω χρεωστικής, πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών».
Την ίδια ώρα, το υπουργείο εξετάζει να αναγνωρίζονται μόνο με αυτόν τον τρόπο άλλες δαπάνες, όπως λόγου χάρη αυτές για ιατρικές επισκέψεις. 
Προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή του μέτρου, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το υπουργείο εξετάζει την παροχή κινήτρων τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις. Τέλος, ζήτησε, από τις τράπεζες να γίνουν πιο λογικές στην προμήθεια 2% που ζητούν για τα μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών.





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου