Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Εισβολή λάθρο: Ταραχές και Δακρυγόνα στα ουγγρο-σερβικά σύνορα


hungary_lathro_frahtis
Ταραχές ξέσπασαν σε ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Ουγγαρία την Τετάρτη, καθώς η αστυνομία αντιμετώπισε μαζική εισροή προσφύγων από τη Σερβία.
Η τοπική τηλεόραση έδειξε δακρυγόνα να χρησιμοποιούνται . Η Αστυνομία συνέλαβε 300-400 μετανάστες στα σύνορα της περιοχής Röszke και τους μίλησε μέσα από μεγάφωνα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Reuters.
Δεκάδες μετανάστες πέρασαν στην Ουγγαρία, κάτω από έναν συνοριακό φράχτη που έχει φτιαχτεί από τις αρχές για να τους κρατήσει έξω από τη χώρα, ανέφερε το AP.
hungary_hartis_servian_border
Ο επικεφαλής επίτροπος της ουγγρικής αστυνομίας, Karoly Papp, δήλωσε την Τετάρτη ότι η αστυνομία προετοιμάζει έξι ειδικές μονάδες περιπολίας συνόρων με 2.106 ένστολους, που θα αποσταλεί ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στα σερβικά σύνορα. Θα είναι εξοπλισμένοι με ελικόπτερα, άλογα και σκυλιά.
Η Ουγγαρία έχει επίσης σχέδια να στείλει στρατό, έφιππους αστυνομικούς και σκυλιά στα νότια σύνορα της, σε μια προσπάθεια να ασχοληθεί με τη μεταναστευτική κρίση.
hungary_lathro_frahtis1
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Zoltan Kovacs δήλωσε ότι το κοινοβούλιο θα συζητήσει την επόμενη βδομάδα εάν θα αναπτύξει στρατό.
«Η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας και το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας … συζήτησαν το ζήτημα του πώς ο στρατός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων της Ουγγαρίας και των συνόρων της ΕΕ», δήλωσε ο Κόβατς.
Συνολικά 1.300 μετανάστες συνελήφθησαν την Τετάρτη σύμφωνα με το Reuters.


phgh:hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου