Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

13 πλέον οι Αυτόνομες Κουρδικές Επαρχίες!

eparxies koourdon

Αύξησαν τις περιοχές αυτονομίας οι Κούρδοι απο 7 σε 13 όπως μετέφερε η Τουρκική Ζαμάν.
Οι συγκρούσεις με το ΡΚΚ πραγματοποιούνταν κυρίως στα βουνά ωστόσο τις τελευταίες μέρες επεκτάθηκαν σε αστικά κέντρα και ο Τουρκικός στρατός ρίχνει στη μάχη την "αφρόκρεμα" των Ειδικών Δυνάμεων.
" Το PKK έχει μέχρι στιγμής ανακοίνωσε την αυτονομία των Κούρδων σε 13 περιοχές στην Ανατολική Τουρκία " γράφει η Ζαμάν, και κατονομάζει τις περιοχές " Silopi και Cizre ,Nusaybin , Yüksekova, Şemdinli , Varto, Bulanık, Ντιγιαρμπακίρ, Silvan , Edremit και Başkale κοντά στη Βαν."
" Οι συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ υποστηρικτών του ΡΚΚ και των δυνάμεων ασφαλείας στις περιοχές αυτές". ανέφερε η εφημερίδα.
"Το AKP επιτίθεται με αγριότητα στην απόφαση του κουρδικού λαού για αυτοκυβέρνηση που πρόσφατα διακηρύχθηκε ως απάντηση στην καταπίεση, στις συλλήψεις και στις επιθέσεις που στοχεύουν να τσακίσουν τη δημοκρατική θέληση του κουρδικού λαού.
Επί προσθέτως στην αποτυχία του να κάνει ένα βήμα προς τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, το AKP προσπαθεί να συνθλίψει την τοπική δημοκρατική διακυβέρνηση του κουρδικού λαού, την οποία βλέπει ως «ένα υπό ίδρυση κράτος μέσα στο κράτος». Το AKP ανοιχτά και ξεκάθαρα εξαναγκάζει τους ανθρώπους να αποδεχτούν το συγκεντρωτικό, αυταρχικό και ηγεμονικό πολιτικό του σύστημα.
Η πρόσφατη σύγκρουση και οι μάχες που καταλήγουν σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών, οφείλονται αναμφίβολα στις επιθέσεις του δεσποτικού κράτους ενάντια στη δημοκρατική θέληση των ανθρώπων" ανακοίνωσε η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK) παρακλάδι του ΡΚΚ.
zaman



phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου