Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Καρτέρι θανάτου σε Τούρκο Συνταγματάρχη των Μυστικών Υπηρεσιών στην Κωσταντινούπολη (video)



n_83618_1Ένας Απόστρατος Συνταγματάρχης,  πυροβολήθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης Μπεσίκτας περιοχή με τη σύζυγό του στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με αναφορές, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες και ήταν o Διοικητής  ο οποίος οδήγησε μια στρατιωτική επιχείρηση στην οποία 10 μέλη  φοιτητικής  επαναστατικής ομάδας σκοτώθηκαν το 1972
  ο Απόστρατος Συνταγματάρχης Çetin Oğuz, 67 ετών , και η σύζυγός του Asuman Oğuz, 66 ετών , πυροβολήθηκαν από άγνωστους ς οι οποίοι διέφυγαν με μοτοσικλέτα  στην Κωνσταντινούπολη κοντά στην έδρα της  Περιφερειακής Διοίκησης Χωροφυλακής στο Μπεσικτάς.
Οι δύο τραυματίες οδηγήθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, με τον Çetin Oğuz φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τον πυροβόλησαν στο στομάχι ,μόλις  ο ίδιος και η σύζυγός του,  ψήφισε στις γενικές εκλογές της Τουρκίας στις 7 Ιουνίου.
Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για  τον εντοπισμό των δύο αγνώστων, ενώ η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βρέθηκε κοντά στο Abbasağa ,Πάρκο του Μπεσίκταςυ.
Λίγο μετά την επίθεση ο συνταγματάρχης αναγνωρίστηκε οτι το  Çetin Oğuz, όπως προέκυψε δεν ήταν  η πραγματική ταυτότητα του ήταν στην πραγματικότητα είναι ο Συνταγματάρχης Φέχμι Altınbilek,  Sözcü ,Αξιωματικός των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας !
Ο   Συνταγματάρχης ltınbilek ήταν ο Διοικητής ο οποίος ήταν  επικεφαλής της στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης Kızıldere (σήμερα γνωστή ως Ataköy) στην οποία  ο  ηγέτης του φοιτητικού κινήματος Mahir cayan και εννέα άλλοι σκοτώθηκαν στις 27 του Μαρτίου 1972.
Ο Cayan ήταν ο ηγέτης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου της Τουρκίας (THKP-C), μια παράνομη ομάδα που γεννήθηκε από τις αριστερές φοιτητικά κινήματα της δεκαετίας του 1960 και του ’70.
Ο Cayan ήταν μια εικονική φιγούρα για την τουρκική αριστερών κινημάτων, διαφυγή φυλακή μετά την καταδίκη του το 1971. Ο Ertuğrul Kürkçü, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ένας ενεργός πολιτικός στην Τουρκία, ήταν ο μόνος που επέζησε της σύγκρουσης στην οποία cayan και εννέα άλλοι φίλοι σκοτώθηκαν.
Σχόλιο Κανείς δεν είναι σε θέση να πεί γιατί ακόμη και σήμερα ο συνταγματάρχης κυκλοφορούσε με ψεύτικη ταυτότητα και με άλλο όνομα !




phgh:veteranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου