Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Έρχεται για απαντήσεις o Κέρι

keri tsipras

 Το προσφυγικό και το περιβάλλον ασφαλείας που διαμορφώνονται σε Ευρώπη και Αμερική, οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, καθώς και η πρόοδος στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, είναι τα βασικότερα θέματα στα οποία θα εστιάσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τ. Κέρι στην διάρκεια των συναντήσεών του με τον κ Τσίπρα και τον Έλληνα ομόλογό του κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του στην Αθήνα.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που φτάνει σήμερα στην Ελλάδα, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με το πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον υπ. Εξ. κ. Κοτζιά.
Ένα από τα θέματα που θα βρίσκονται στην ατζέντα των επαφών του θα είναι το προσφυγικό για το οποίο αναμένεται να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπισή του στα ελληνικά σύνορα.
Το θέμα που απασχολεί περισσότερο τους Αμερικανούς, όμως, είναι αυτό της ασφάλειας μετά και τις επιθέσεις των ισλαμιστών εξτρεμιστών στο Παρίσι και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.
O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ακούσει τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό μέχρι και την πορεία της οικονομίας ενώ το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει ότι οι θετικές του δηλώσεις θα βοηθήσουν ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στις Βρυξέλλες καθώς δέχεται κριτική για πολλούς πολιτικούς και διπλωματικούς χειρισμούς της.
Από την ατζέντα δεν θα λείψει το ενεργειακό, αφού η αμερικανική κυβέρνηση να δείχνει ενδιαφέρον για την κατασκευή τερματικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη και την επιτάχυνση της κατασκευής του αγωγού TAP, που θα σηματοδοτήσει την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου