Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ… Η Κυβέρνηση Εξαπατά Συστηματικά τους Έλληνες


ΣΚΑΝΔΑΛΟ
ΠΟΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ; ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΟ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ… ΤΩΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ…
Στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προβλέπεται η δημόσια λογοδοσία και η αξιολόγηση των μελών των διοικήσεων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αλλά για τις παχυλές αμοιβές που λαμβάνουν και οι οποίες το 2014 ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ για τα 30 μεγαλοστελέχη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ούτε λόγος να γίνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το θέμα ηττήθηκε κατά… κράτος. Ειδικότερα η ελληνική πλευρά ήθελε σαν «ταβάνι» αποδοχών να καθοριστούν τα 7.500 ευρώ, όσο δηλαδή είναι η αμοιβή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ωστόσο οι δανειστές θεώρησαν ότι ένα τέτοιο πλαφόν θα αποτελέσει αντικίνητρο για τους ξένους εξπέρ να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ελλάδα. Και τελικά πέρασε το δίκαιο του ισχυρού.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Οικειοθελής μείωση
Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, είχε αποφασίσει την οικειοθελή μείωση του μισθού του κατά 40% -διαμορφώθηκε στα 7.500 ευρώ μηνιαίως- αμοιβή που διατήρησε και ο διάδοχός του και νυν διοικητής Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ίδιες οι τράπεζες στα ενημερωτικά τους δελτία, τα τριάντα μεγαλοστελέχη των ελληνικών συστημικών τραπεζών εισέπραξαν το 2014 αμοιβές άνω των 20 εκατ. ευρώ, αφού ξεπερνούσαν τα 16.000 ευρώ μηνιαίως (καθαρά), ενώ ανώτατο στέλεχος της Eurobank έσπασε το φράγμα των 20.000 ευρώ λαμβάνοντας υπερδιπλάσια αμοιβή από τον διοικητή της ΤτΕ. Στον νόμο 3723/2008 καθορίζεται ότι το ύψος των αμοιβών των τραπεζικών στελεχών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αποδοχές του εκάστοτε διοικητή της ΤτΕ, δηλαδή τα 12.500 ευρώ μηνιαίως. Το αντεπιχείρημα των υψηλότερα αμειβόμενων είναι ότι η οικειοθελής μείωση του μισθού των δύο τελευταίων διοικητών της ΤτΕ δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, καθώς ουδέποτε πέρασε σχετική νομοθετική ρύθμιση από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου