Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ «ΣΠΙΘΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


us_iran_target

Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον φόβητρο και κάποιες χώρες δεν φοβούνται να αντιδράσουν στις προκλήσεις των «χωροφυλάκων του πλανήτη».
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί διέταξε το Υπουργείο Άμυνας να επεκτείνει την πυραυλική ισχύ της χώρας, σε απάντηση σε πιθανές νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, μετέδωσε το PressTV του Ιράν την Πέμπτη.
«Σε ένα διάταγμα προς τον Ιρανό υπουργός Ταξίαρχο Hossein Dehqan την Πέμπτη, ο Rouhani διέταξε επιτάχυνση στο πρόγραμμα του Ιράν για την παραγωγή διαφόρων τύπων πυραύλων για τη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας», ανέφερε το PressTV.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τους φερόμενους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για επιβολή πρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης, καλώντας τες «παράνομες».
Η Wall Street Journal ανέφερε την Τετάρτη, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενη πηγή κοντά στην κυβέρνηση Ομπάμα, ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζει νέες κυρώσεις εις βάρος των επιχειρήσεων και των ιδιωτών στο Ιράν, το Χονγκ Κονγκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για φερόμενους δεσμούς με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ έρχεται, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα ετοιμάζεται να άρει τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Η άρση των κυρώσεων αυτών είχε οριστεί να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, μετά την αποστολή από το Ιράν 25.000 κιλών ουρανίου στη Ρωσία.






hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου