Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ! Η ΕΕ θα καταστραφεί...

dialusiee


Η άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες χώρες όπως την Συρία και το Ιράκ για να έρθουν στην Ευρώπη έχει κλονίσει τις, ήδη εύθραυστες λόγω οικονομικής κρίσης, σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκών χωρών.
Επιπλέον, σύμφωνα με το voicenews.gr η άνοδος του εθνικισμού θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ευημερία της Ευρώπης, την οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια σύμφωνα με τους προέδρους των μεγαλύτερων γερμανικών επιχειρήσεων.
"Η επόμενη χρονιά θα είναι κρίσιμη για την Ευρώπη", δήλωσε ο Ulrich Grillo, στέλεχος της BDI ενώ πρόσθεσε ότι είναι πολύ ανήσυχος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με την έλλειψη αλληλεγγύης εντός της Ένωσης η ΕΕ διακινδυνεύει τα επιτεύγματα των προηγούμενων δεκαετιών τόνισε ο Hans Peter Wollseifer, πρόεδρος του Συλλόγου Βιομηχάνων. «Θα ήθελα να δω ένα ισχυρό σύμβολο για την ενότητα της Ευρώπης», είπε ο κ. Wollseifer.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής Ένωσης Εξαγωγών, Anton Boerner, το ότι η Ευρώπη διαιρείται περεταίρω είναι ένας από τους μεγαλύτερους κίνδυνους.
Η Γερμανία ευελπιστεί πως οι εταίροι της στην ΕΕ θα συμμετέχουν στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αλλά, συναντά αντίσταση από χώρες στην Ανατολική Ευρώπη.
Η μεγάλη εισροή προσφύγων έχει εγείρει ανησυχίες όσο αφορά την ασφάλεια και την άνοδο ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, όπως το Εθνικό Μέτωπο στην Γαλλία ή το AFD στην Γερμανία.
"Η Ευρώπη πλέει σε δύσκολα νερά καιρό τώρα" δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Γερμανικών Επιχειρηματικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, Eric Schweitzer, προσθέτοντας πως οι εθνικές απαντήσεις στα διεθνή προβλήματα δεν επαρκούν πια. Η Ευρώπη έχει βάρος στην διεθνή κοινότητα μόνο και εφόσον ενεργεί από κοινού, είπε ο κ. Schweitzer.
Πέρα της προσφυγικής κρίσης, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απαιτήσεις της Βρετανίας ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή της ή όχι στην ΕΕ.
Τέλος, ο επικεφαλής της γερμανικής Ένωσης Εργοδοτών, Ingo Kramer καλεί την ΕΕ να λάβει τις απαιτήσεις της Βρετανίας σοβαρά ώστε η χώρα να παραμείνει στην ΕΕ.








voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου