Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ: Αυτό είναι το νέο Τούρκικο μαχητικό... Πληροφοριακά Στοιχεία Δημοσιεύθηκε : 27 Δεκέμβριος 2015

tmax

Την βρετανική εταιρεία BAE Systems επέλεξε τελικά σύμφωνα με το Voicenews.gr το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας στην σχεδίαση και ανάπτυξη του νέου μαχητικού της χώρας.
Το πρόγραμμα TF-X ξεκίνησε το 2011 και αρχικά η τουρκική εταιρεία ΤΑΙ είχε επιλέξει την σουηδική Saab για την παρουσίαση τριών αρχικών σχεδίων τα οποία περιελάμβαναν δύο μονοκινητήρια και ένα δικινητήρια αεροσκάφη.
Εάν τελικά οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία τότε η BAE Systems θα συνεργαστεί με την τουρκική ΤΑΙ για τέσσερα χρόνια και ακολούθως θα συνεχίσει να παρέχει τιε υπηρεσίες της για την φάση ανάπτυξης του νέου μαχητικού.
Η επιλογή της BAE Systems έγινε μετά από διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν οι εταιρείες Alenia Aermacchi, Saab, Airbus Defence & Space και η κινεζική CATIC.
Δεύτερη επιλαχούσα εταιρεία στο διαγωνισμό είναι η ευρωπαϊκή Airbus Defence & Space με την οποία η ΤΑΙ πρόκειται επίσης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ως εναλλακτική πρόταση σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την BAE Systems ναυαγήσουν μια τακτική που εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του διαγωνισμού για το νέο αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου ύψους και εμβέλειας.
Μετά την επιλογή της βρετανικής εταιρείας η ΤΑΙ θα επιλέξει ένα από τα τρία προσχέδια και θα ξεκινήσει η επόμενη φάση του προγράμματος η οποία θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2016 με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της BAE Systems με την ΤΑΙ.
Στόχος των Τούρκων είναι το πρωτότυπο να παρουσιαστεί το 2023 και το νέο μαχητικό να ενταχτεί σε υπηρεσία το 2030.
Συνολικά προβλέπεται να αποκτηθούν από την Τουρκική Αεροπορία συνολικά 250 αεροσκάφη και ήδη τουρκικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη των υποσυστημάτων του νέου μαχητικού.









voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου