Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

«Σαν τον κλέφτη» στη Χίο ο Τσίπρας – Λουκέτο στο αεροδρόμιο! (βίντεο)


chios_episkepsi_tsipra_elikoptero1
ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ HOT SPOT ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Στη Χίο βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε στο νησί με ελικόπτερο τελικά και αφού τον υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές, έφυγε με ταχύτητα αστραπής για τη ΒΙΑΛ, προκειμένου να δει από κοντά τους χώρους όπου η κυβέρνηση προτίθεται να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει hot spot.
chios_episkepsi_tsipra_elikoptero
Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν οι βουλευτές του νησιού, Ανδρ. Μιχαηλίδης και Ν. Μηταράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Μαν. Βουρνούς και ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος.
Χωρίς να κάνει δηλώσεις, ως αντέγκληση προς το καλωσόρισμα ο Αλ. Τσίπρας συνεχάρη τους τοπικούς άρχοντες για όσα έχουν καταφέρει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού λέγοντας πως γνωρίζει πως ένα μικρό νησί σαν τη Χίο έχει σηκώσει στις πλάτες του επάξια ένα βαρύ φορτίο.
chios_episkepsi_tsipra1
Εκείνο που δεν είδε ο κ. Τσίπρας ήταν οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν έξω από τις κλειστές πόρτες του αεροδρομίου. Ο αριθμός τους λίγος και κυρίως αποτελούνταν από πρώην μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλους πολίτες που ακολούθησαν το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας πολιτών για συγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αεροδρόμιο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ήταν περισσότεροι οι Αστυνομικοί από τους διαμαρτυρόμενους..
Το αεροδρόμιο, είχε κλείσει από την αστυνομία, τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με τους υπεύθυνους. Εντούτοις οι κλειστές πόρτες και κυρίως η επιλογή φυγάδευσης του Αλ. Τσίπρα από την πίσω πόρτα για να μην καθυστερήσει (;) ή να μην έρθει σε επαφή με τους διαμαρτυρόμενους δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις.
Αμέσως μετά τη ΒΙΑΛ ο κ. Τσίπρας μετέβη και πάλι στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσει για Λέρο.
ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ
Πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας με πάνοπλους αστυνομικούς και αποκλεισμό του αερολιμένα Χίου «Όμηρος» επιβλήθηκαν από την Αστυνομία εν αναμονή της άφιξης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Από νωρίς το μεσημέρι Αστυνομικοί έκλεισαν με λουκέτα τις δύο εισόδους του αερολιμένα με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν δικαίωμα να εισέλθουν σε αυτόν κάτι που δημιούργησε εντάσεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων πολιτών και Αστυνομικών.
chios_episkepsi_tsipra_aerodromio
Όπως εξήγησαν οι ίδιοι το αεροδρόμιο θα ανοίξει εκ νέου την προγραμματισμένη ώρα άφιξης των αεροσκαφών ενώ μέχρι εκείνη την ώρα θα παραμείνει κλειστό.
Η ισχυρή αστυνομική παρουσία, που κατά τη διάρκεια ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, ήρθε ως αποτέλεσμα των 4 προγραμματισμένων κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού διαμαρτυρόμενοι για σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών και για «την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου