Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Έβαλε… Φερετζέ η Ε.Ε. – Γη και Ύδωρ στην Τουρκία – Πληρώνει τους «Γείτονες» και η Ελλάδα!


ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΣΤΟ… ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗΣ… ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ… ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!! Και Η Κύπρος Καλείται από την Κομισιόν να Πληρώσει την Τουρκία!
ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ… ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΝΙΚΟ ΑΝΑ(Ν)ΣΤΑΣΙΑΔΗ
Η Κομισιόν εμφανίζεται αποφασισμένη να δώσει γη και ύδωρ στην Άγκυρα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή της στο Σχέδιο Δράσης για αντιμετώπιση του προσφυγικού, κάτι που επιθυμεί διακαώς η Άνγκελα Μέρκελ και φέρεται να σχετίζεται με τη διασφάλιση της πολιτικής της επιβίωσης, υπό το φως των αντιδράσεων που προκάλεσαν στη Γερμανία οι πρόσφατοι χειρισμοί της.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, «κατά 99% θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου». Όπως πληροφορείται ο «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»», η Γερμανία εισηγήθηκε όπως η Σύνοδος πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ενώ έχουν ακουστεί και άλλες ημερομηνίες (Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ή αρχές Δεκεμβρίου), κάτι που θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από το πρόγραμμα του Ταγίπ Ερντογάν.
Η Κομισιόν αναμένει ότι όλα τα κράτη-μέλη θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, ανεξαρτήτως πολιτικών ή οικονομικών δυσχερειών, προκειμένου να αποτραπεί νέο μεθοδευμένο κύμα προσφύγων από την Τουρκία προς την ΕΕ. Φαίνεται δε να επικεντρώνεται στην αποτροπή νέων προσφυγικών ροών και όχι στην επίδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, κάτι για το οποίο έχει επανειλημμένα επικριθεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η Ελλάδα, επίσης χώρα σε μνημονιακό πρόγραμμα, θα κληθεί σύμφωνα με το έγγραφο της Κομισιόν να καταβάλει ποσό 31.330.077 ευρώ και 48 σεντ για τη διατήρηση των 2,2 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων στη Τουρκία, ενώ η Βρετανία, η οποία απειλεί με BREXIT (έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση) καλείται να καταβάλει 409.538.796 ευρώ. Η Γερμανία θα κληθεί να καταβάλει το μεγαλύτερο ποσό, το οποίο ξεπερνά τα 534 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ιταλία 281 εκατ. ευρώ. Από τη Γαλλία ζητείται να καταβάλει πέραν των 386 εκατ. ευρώ, κάτι πάντως που φέρεται να παζαρεύει το Παρίσι, ζητώντας από την Κομισιόν να αυξήσει τη συμμετοχή της (προκειμένου να μειωθεί αντίστοιχα το ποσό, το οποίο θα καταβάλουν τα κράτη-μέλη).
Και όλα αυτά δεν είναι παρά η αρχή. Το ποσό των 3 δισ. ευρώ που διεκδικεί η Τουρκία από την ΕΕ κρίνεται από το ενισχυμένο εκ του εκλογικού αποτελέσματος δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου ως να επαρκή απλώς για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών παραμονής των Σύρων προσφύγων στη χώρα. Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι τα 3 δισ. ευρώ δεν θα αποτελέσουν μια εφάπαξ οικονομική ένεση της ΕΕ προς την Τουρκία, αλλά απλώς την αφετηρία των οικονομικών διεκδικήσεων της Άγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου