Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Οι σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδας πρέπει να αναθεωρηθούν»


greece_russia
Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας θα πρέπει να αναθεωρηθούν προς το καλύτερο, είπε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης στο TASS.
«Νομίζω ότι οι σχέσεις αυτές πρέπει να αναθεωρηθούν», είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι σημασία αποδίδει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία, εν μέσω των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Η Ελλάδα είναι όμως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε. «Παρ ‘όλα αυτά, οι δυνατότητες για πιο ενεργή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ανοίγουν μέσω του κοινού Έτους πολιτισμού και τουρισμού Ελλάδας και Ρωσίας [2016]», τόνισε. «Νομίζω ότι πολλές δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν, πράγμα που συνάδει με τα κοινά συμφέροντα των δύο λαών και κομητειών», πρόσθεσε.
Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι προετοιμασίες για το κοινό έτος έχουν ήδη αρχίσει. «Φυσικά και οι δύο πλευρές κατάρτισαν ένα σχέδιο. Υπήρξε κάποια καθυστέρηση λόγω των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, αλλά η δουλειά συνεχίζεται και θα πρέπει να επιταχυνθεί», είπε ο Αμανατίδης. «Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει μόλις διοριστεί και προτίθεται να εντείνει το έργο αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου