Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο: Κινέζικο αεροπλανοφόρο βάζει φωτιά στην Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

liaoning
Αναμένονται γεγονότα μεγάλης κλίμακας τόσο στην Μ. Ανατολή, όσο και στην Α. Μεσόγειο, καθώς το νέο μέλος της "ανατολικής συμμαχίας", ή αλλιώς Κίνα, αποφάσισε να συμβάλει αποφασιστικά στα γεγονότα στέλνοντας το κινεζικό αεροπλανοφόρο  Liaoning, το οποίο θα αποτελέσει ισχυρή ενίσχυση των ήδη "βαρέων" ναυτικών δυνάμεων της Α. Μεσογείου.
Ο Igor Morozov, μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής της Δούμας και υπεύθυνος για τις Διεθνείς Σχέσεις, σε δήλωσή του σχετικά με το κινεζικό αεροπλανοφόρο ανέφερε τα εξής: «Γνωρίζουμε ήδη ότι, η Κίνα συνδέεται με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας στην Συρία, στην Μεσόγειο έχει εισέλθει ήδη  ένα κινεζικό  καταδρομικό το οποίο αποτελεί τον «προπομπό» του  κινεζικού  αεροπλανοφόρου Liaoning. Νομίζω ότι το Ιράν έχει επίσης εντατικοποίηση τις εργασίες του  μέσω της Χεζμπολάχ, με την δημιουργία ειδικών μονάδων όχι μόνο στην Συρία αλλά και στο λιβυκό έδαφος. Ως εκ τούτου, μπορούμε να πούμε ότι ένας «άλλος» διεθνής συνασπισμός( Ανατολική συμμαχία) κερδίζει έδαφος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο που χρειάζεται είναι να ενταχθούν σε  μας ».
Το ρωσικό σχέδιο για τον πόλεμο εναντίων του Ισλαμικού Κράτους προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, αφού η Ρωσία έχει ήδη ετοιμάσει μια σειρά «μαζικών ανηλεών βομβαρδισμών», με σκοπό την πλήρη εξουδετέρωση των τζιχαντιστών.
Το παραπάνω σχέδιο πρόκειται να λάβει χώρα με ή χωρίς την βοήθεια των δυτικών δυνάμεων, αφού σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ απορρίψουν την ρωσική πρόταση για κοινή δράση, το Κρεμλίνο πρόκειται να «συνεχίσει μαζί με τους υπόλοιπους την δράση της εναντίον του ISIS».
Σχετικά με τις διπλωματικές εξελίξεις ανάμεσα στις συμμαχίες Ανατολής και Δύσης, ο Ρώσος γερουσιαστής Igor Morozov δήλωσε τα εξής: «όσον αφορά το διπλωματικό επίπεδο, οι διαπραγματεύσεις,  έχουν  ήδη αρχίσει. Διεξήχθη μια  τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Σεργκέι Σοϊγκού και του ομολόγου του υπουργού  Άμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ, κάτι που αποδεικνύει ότι  έχει αποκατασταθεί η επαφή μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα οι δύο  ΥΠΑΜ  συμφώνησαν να αναπτύξουν ένα μηχανισμό για τον συντονισμό των δύο πλευρών με την συριακή πλευρά. Ως εκ τούτου, οι πολιτικές διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τα στρατεύματα του Bashar Assad θα συνεχίσουν  τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους εναντίον του ISIS », τονίζοντας ότι «οι διαφορές που έχουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες αφορούν μόνο σε ένα πράγμα , οι ΗΠΑ θέλουν να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Εμείς  πιστεύουμε ότι ο αγώνας ενάντια στον ισλαμικό κράτος θα πρέπει να διεξαχθεί  με την βοήθεια των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Άσαντ, και μόνο μαζί μπορούμε να νικήσουμε τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφος, με την σαφή συμμετοχή τριών χωρών (Συρία, Ιράν, Ρωσία). Αυτή είναι η κύρια ουσία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών».
Οι μέχρι τώρα εξελίξεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν το χάσμα συμφερόντων ανάμεσα στις δύο συμμαχίες, οι οποίες κάθε μέρα συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή της Μ. Ανατολής, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα έτοιμο για πυροδότηση. Οι διαστάσεις που έχει λάβει πλέον ο πόλεμος στη Συρία, τον καθιστούν ένα γεγονός το όποιο δεν πρόκειται να περιοριστεί μονάχα στα σύνορα της Μ. Ανατολής αλλά ολόκληρης της υδρογείου. 
Σε αναμονή των εξελίξεων...






voice news.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου